POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Zlatans mål visar hans omedelbara effekt på Milan

Det är inte ofta Milansupportar ens får se sitt lag göra mål nuförtiden. Målen kom i andra halvlek under eftermiddagens match mot Cagliari genom Rafael Leãos styrda skott och senare Zlatan Ibrahimovićs direktavslut.

Då hade det gått 360 minuter sedan i rossoneri senast gjorde mål i Serie A. Senaste gången Milan gjorde två i samma match var mot Bologna för en månad sedan (3–2) och dessförinnan hände det så långt bak som den 20:e oktober i 2–2-mötet mot Lecce.

Det är inte många lag bland Europas toppligor som har ett sämre målfacit (de var faktiskt bara sex lag inför helgens omgång) och fortfarande finns väldigt mycket att förbättra offensivt för Stefano Pioli. Nu har han åtminstone Zlatan att tillgå i verktygslådan efter omstarten.

Hans 2–0-mål i den 64:e minuten var en påminnelse om det Milan har saknat ändan sedan Krzysztof Piątek blev del av en underpresterande omgivning. Något konkret, överraskande, och kreativt ur en situation som egentligen inte var någonting.

Lika briljant utfört var Zlatans andra mål på nick lite senare, som dock dömdes bort för offside. Hårfint, men utan att ta till vattenpass och linjal ska tilläggas. 38-åringen ser naturligtvis inte lika rapp ut som under sin förra Milansejour. Men bevisligen är han fortfarande en världsklassavslutare. Och en sådan har Milan saknat sedan Zlatan själv lämnade klubben 2012.

Hans kroppsspråk visar inledningsvis också att han är redo för den här utmaningen. Det är positivt och uppmuntrande mot lagkamrater som genomlidit visselorkaner på San Siro både som kollektiv och i vissa fall som individer. För en gångs skull var det heller inte med darr på ribban som Milan vann.

Försvarsspelet neutraliserade Cagliaris offensiv fullständigt efter 2–0-målet. Den defensiva kapaciteten är också hög i Milan vilket Gennaro Gattusos tid som tränare visade. Segern innebär att Milanolaget knappar in på Cagliari på den sista Europa League-platsen, och är nu fyra poäng bakom sarderna.

Cagliari är efter en otroligt stark höstsäsong inne i en till synes hopplös formsvacka. Den remarkabla övertidsvändningen av Lazio på Cagliaris hemmaplan den 16:e december blev en dolkstöt som vred om hela den rödblå kroppen. Laget har tre raka förluster sedan dess och är uppe i raka utan vinst.

För Milans del är Europa League det bästa som kan komma ur denna plåga till säsong. En mindre renovering i truppen är redan inledd i januarifönstret. Medan den hårt kritiserade klubbledningen försöker parera tidigare misstag har de en Zlatan på planen som ser till att ge lite hopp tillbaka till klubben.

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2020-01-11 kl 18:19

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå