POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Fem bästa januarivärvningarna och tre floppvarningar

Fiorentina, Inter, och Napoli är några av januarifönstrets stora vinnare på klubbsidan. Men vilka är de vassaste rekryteringarna och vilka riskerar att floppa? I den här listan är spelarna som byter klubb under säsongen med, och inte de som gör övergången i sommar.

5. Ashley Young, Manchester United→Inter, 1,5 miljoner euro

En universallösning som kan hjälpa Inter närmare scudetton? Ja, den betydelsen kan faktiskt Ashley Young få på detta lag. I sina första matcher på italiensk mark har 34-åringen inte visat några acklimatiseringsproblem överhuvudtaget, lägg till att Young kan spela med den intensiteten som Antonio Conte förespråkar. Young kan bli Inters lightvariant på Chris Smalling.

4. Iago Falque, Torino→Genoa (lån)

Svårt skadedrabbad under säsongen söker spanjoren sig bort från den deprimerande samling Torino blivit. Iago Falque blev aldrig en favorit hos Walter Mazzarri, som hade svårt att hitta en fast roll till den något långsamme kreatören i lagets omställningsfotboll.

Det är oklart i vilket skick Falque är redo att möta våren. Men säkert är att han vid sin normala standard är alldeles för bra för att spela i ett bottenlag. Iago Falque-effekten kan se till att Genoa håller sig kvar i Serie A i år.

3. Stanislav Lobotka, Celta de Vigo→Napoli, 24M euro

Napoli är bygger om från den nedre halvan av tabellen. I sommar väntas nyckelspelaren Fabián Ruiz lämna klubben och för ett år sedan gjorde Stanislav Lobotkas landsman Marek Hamšik sitt på Napolis mittfält.

Slovaken Lobotka kommer få en viktig roll att spinna igen luckorna efter Ruiz och Hamšik. 25-åringen är i motsats till Napolis senaste mittfältsköp ingen allroundspelare utan mer en klassisk spelregissör. Allt finns på plats för att bli en publikfavorit likt Hamšik var i Neapel.

2. Zlatan Ibrahimović, LA Galaxy→Milan, free agent

Milan har gått förlustfritt sedan den store svenskens intåg i klubben. Det säger mycket om Zlatans påverkan i ett lag som var i kris, men som nu hittat arbetsro och kan titta uppåt. Utan honom fattas något, vilket vi såg under gårdagens kryssmatch mot Verona.

Ibrahimović har varit tålmodig i kroppsspråket och exemplarisk i sättet han lett laget med sin närvaro på planen. Snabbheten är inte densamma men som en ledare betraktad har Zlatan aldrig varit viktigare i Milan.

1: Christian Eriksen, Tottenham→Inter, 20M euro

Till skillnad från Ibrahimović är Christian Eriksen i sin bästa ålder och kan vid bästa utfall bidra till en efterlängtad scudetto. Eriksen kommer inte vara den som klagar över intensivt matchande och lever på alla sätt upp till Antonio Contes höga krav.

Det är ett stort, stort statement Inter gör med värvningen av dansken. De första bilderna från klubben porträtterade Eriksen i kostym inifrån den världsberömda Milanoteatern La Scala. Eriksen är redo att spela huvudrollen även på scenen som heter Serie A.

Inter1

***

Tre floppvarningar:

Mattia Perin, Juventus→Genoa (lån)

27-åringen klarade inte av Benficas läkarundersökning i somras och spenderade hela hösten på Juventus bänk. Perin vänder nu ”hem” till Genoa och en klubb på nedflyttningsplats som kallar på sin tidigare trotjänare.

Perin är en duktig målvakt men det hade Genoa en redan i den Interägde 22-åringen Ionut Radu. Genoas målvaktsdrag upprörde Radu och hans representanter som dock hittade en lösning när Parmas Luigi Sepe gick sönder och rumänen lånades dit istället.

Perin ska axla ett stort ansvar och se till att Genoa undviker nedflyttning, men är själv matchotränad efter 1,5 år med bristande speltid. Detta känns som en tveksam rockad av Genoa.

Matteo Politano, Inter→Napoli, 22+2M euro

Mannen som hamnde i transferfönstrets centrum efter det misslyckade bytet med Romas Leonardo Spinazzola. Politano fick inte lämna till sitt kära Roma utan börjar om i Napoli istället. Jag tvivlar inte på att yttern kan göra det bra i Napoli på lång sikt och priset är rimligt.

Men här och nu, hur mycket har det misslyckade januaribytet satt sig i Politanos skalle? 26-åringen fick väldigt lite speltid under Conte och Napoli är fortfarande en pressad miljö att spela i trots den senaste veckans uppryckning.

Politano

Mousa Barrow, Atalanta→Bologna, 12+7M euro

En affär där Atalanta initialt ser ut som en vinnare. Gambianen slog igenom med besked för ett par år sedan men har i den tuffa konkurrensen sedan inte kunnat blomma ut. Ett Bologna som behöver föryngra på centerpositionen ser chansen men det luktar väldigt mycket överpris på 21-åringen.

****

Stor Interspecial när Siavoush Fallahi från Discovery gästar veckans Poddario. Vi pratar om Inters drag under janaurifönstret, den stora tillväxten ekonomiskt, och om de kan hålla jämna steg med Juventus under våren? Även allt om toppstriden och CL-kampen! Podden finns på Spotify, Acast och iTunes.

Twitter: @ErikHadzic

 

 

 

Publicerad 2020-02-03 kl 07:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå