Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Derbyförlust men Zlatan har gett Milan tron tillbaka

En kväll av överraskningar. Att Milan skulle köra över Inter i 45 minuter var ett närmast osannolikt scenario på förhand. Mindre förvånande då att Zlatan Ibrahimovic själv skulle spela en huvudroll.

Vrålet mot de tidigare hemmafansen på Guiseppe Meazza efter nickframspelningen till Ante Rebics ledningsmål avslöjade det mest. Zlatan var tillbaka på den stora scenen. På arenan där han skördat tyngst framgångar, i ett av Italiens största derbyn. Så mycket betyder det för svensken att tas på allvar igen bland Europas fina salonger.

Ante Rebic med hans offensiva löpningar var instrumental för Milan men Ibrahimovic är referenspunkten i mycket av Milan spel. Det är inte ens rättvist att jämföra hans påverkan med Krzysztof Piateks insatser som central anfallare under hösten.

ANNONS

Den här kvällen visade Zlatan också spets, och nickade själv in 0-2-målet precis innan halvtidsvilan. Lika mycket kredd till Milans omvandling ska förstås tränaren Stefano Pioli ha som strukturerat upp ett 4-4-2 med konkreta roller till Milanspelarna.

Men på andra sidan tränarbänkarna finns som bekant en viss Antonio Conte. Intertränaren såg ut att vilja sjunka genom jorden under första halvlek, frustrationen dåligt maskerad under en klubbkeps.

En vill veta (eller helst inte?) vad Conte skrek till de svartblå spelarna i halvtidspausen. Det hjälpte i alla fall att bryta Milans förtrollning. Inter hittade ny energi, kom till slut upp i press och slutade låta Milan dominera bollinnehavet.

Två snabba efter paus genom Marcelo Brozovic och lagets specielle kultspelare Matías Vecino. I ett galet och svängigt derby var nog det mest väntade att uruguayanen skulle göra mål i en stormatch igen. Efter 70 minuter var vändningen fullbordad när Inters mest framstående försvarare Stefan de Vrij nickade in 3-2 på hörna, och slutresultatet 4-2 fastställdes av Romelu Lukaku på tilläggstid.

ANNONS

Inter lyckades med det första stora testet i en månad som kan avgöra hela vårens öde i scudettostriden. Derbynervösa interisti kan andas ut. Inter är på samma poäng som Juventus, men hinner knappt stretcha ut innan en cupsemi mot Napoli och bortamöte mot Lazio väntar kommande vecka.

Men talar vi om osannolika saker går det inte att blunda för veckan våra svenskproffs haft. Alexander Isak, Robin Quaison, och ikväll den störste av dem alla. Zlatan Ibrahimovic må nyss upplevt en tung derbyförlust mot Inter, men tron som han tillsammans med Pioli gett tillbaka till klubben går inte att blunda för.

****

I veckans Poddario pratar undertecknad med SvenskaFans Johan Stistrup om Romas svajiga säsong och vad bytet till den nye ägaren Dan Friedkin kommer innebära. Vi snackar ner januarifönstrets bästa och sämsta, tränarbytet i Torino, och Milan utan Zlatan på planen. Gäst är Romasupportern Andreas Felicetti och Poddario finns där poddar finns.

ANNONS

****

Twitter: @ErikHadzic

Publicerad 2020-02-09 kl 22:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto