POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Mario Balotellis tid bland seriösa klubbar är över

Nej, Mario. Inte igen. Inte i Brescia av alla städer, platsen dit en tvåårig Mario Barwuah Balotelli flyttade med sina ghananska föräldrar från Palermo för att kort senare bli adopterade av en familj stadgad i den norditalienska staden.  

Mario Balotelli har ställt till det igen. Den här gången är allvarligt och det kan vara början på slutet på hans tid bland seriösa fotbollsklubbar. Framförallt är det otrolig röra anfallaren har nystat in sig i, och det är svårt att veta vilken tråd man ska börja med.  

Hans klubb Brescia ligger som nykomling sist i Serie A med nio poäng upp till säker mark och tolv omgångar kvar att spela. Balotelli dök inte upp till lagets träning inför omstarten den 20 juni, vilket har påbörjat en eldsvåda mellan spelaren och klubben som inte är i närheten av att släckas.  

Brescia erbjöd Balotelli att de enhälligt skulle bryta kontraktet, spelaren nekade, och klubben skickade ett meddelande efteråt till hans advokat att separationen ändå skulle fullföljas.  

Mario Balotelli uppger att sjukdom är anledningen till hans frånvaro. När han i tisdags kom till träningsanläggningen, med ett lapp i handen kan en anta, blev Balotelli nekad tillträde med den officiella förklaringen att hans sjukintyg fortfarande gällde.  

Nu riskerar Brescia att drabbas av allvarliga påföljder. Inte för behandlingen av klubbens egen spelare, utan för att de inte skött covid-19-testningen rätt. Balotelli och hans agent Mino Raiola (trodde ni att han skulle spela någon biroll?!) påstår att spelaren aldrig coronatestats. Det italienska fotbollsförbundet FIGC har därför öppnat en utredning mot Brescia för deras sätt att hantera det rigorösa coronaprotokollet gällande testning.  

Brescia kommer alltid peka på att Balotelli inte visade upp ett sjukintyg tidigare. Klubbpresidenten Massimo Cellino bekräftar också klausulen som säger att treårskontraktet bryts om Brescia flyttas ner, vilket de med all sannolikhet gör. Tränaren Diego López säger att Balotelli inte ens deltog på onlinemötesappen Zoom under karantänperioden.  

29-åringen har inte haft någon värdelös säsong med sina fem mål på 19 Serie A-matcher. Fortfarande är han en besvikelse, och under Balotellis fyra matcher långa avstängning vid säsongsstarten blev det redan då uppenbart att laget fungerade bra utan hans närvaro. 

Facit så här långt? Två vinster under Balotellis avstängning, två segrar med anfallaren på planen. Ironiskt nog gjorde den nye tränaren López Balotelli till lagkapten under de fem matcherna innan spelavbrottet i Italien.  

Nu måste det vara slutbråkat i Italien för Mario Balotelli. Brescia trodde att de kunde reparera hans trasiga karaktär; med all önskvärd tydlighet har både Cellino och Balotelli visat att ingen varit mogen den tuffa uppgiften. Kanske är det rentav omöjligt. 

Jag kan inte tänka mig att seriösa klubbar ens kommer titta åt Balotellis håll framöver. Det gäller även Serie A:s mittenklubbar. Förra sommaren var exempelvis Parma intresserat när Balotellis kontrakt med Olympique de Marseille gick ut. En klubb med en sådan förnuftig klubbledning skulle aldrig riskera med Balotelli i dag.  

Favoritlaget Milan passade inte Mario Balotelli, inte heller Brendan Rodgers och Jürgen Klopps Liverpool. Han fann ingen ro i det kaotiska Marseille och inte ens på mammas gata hemma i Brescia. Fortfarande sticker hans tid i det lugnare Nice ut tillsammans med en okej sejour som fjärdeanfallare i Manchester City.  

Tack vare hans begåvning kunde anfallaren klamra sig fast i toppfotbollen i mer än ett decennium. Därför är det enormt tråkigt att konstatera att det inte blev något mer av det fotbollsmässiga råämnet som heter Mario Balotelli.  

Twitter: @ErikHadzic 

Publicerad 2020-06-12 kl 20:52

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto