POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
6v

Ett bättre men osympatiskt Inter kanske bara får ett år med Conte

Twitter: @ErikHadzic 

Juventus säkrade lagets nionde raka scudetto med två omgångar kvar i Serie A, och Inter slutade till sist bara en poäng efter Turingiganten. Inter tryckte ner ett Atalanta med Champions League i tankarna och vann med 0-2 i den sista omgången.  

Läge att vara tillfreds efter en säkrad andraplats i tabellen? Inte om man heter Antonio Conte och tidigare citerats orden att “tvåan är enbart den första förloraren”. Tränaren utnyttjade mediatiden efter matchen till att ta fram staven och banka i taket så att vd:n Beppe Marotta och de andra kunde höra. 

“Vi behövde äta dynga i månader och fick noll skydd. Mitt bekymmer är att jag har en vision, jag ser vägen som vi behöver ta och vet vad som behöver göras. Häromdagen såg jag en intervju med (den förre tränaren) Luciano Spalletti från 2017. Nu är vi i 2020 och absolut inget har förändrats”, sa Conte till Sky Sport Italia när han blickade tillbaka på säsongen.

Conte fyllde dagen innan matchen 51 år och säger att det varit ett väldigt tufft år personligen. Han menar att hans arbete inte fått ett erkännande och att Juventus infrastruktur är betydligt bättre än de andra utmanarnas i Serie A-toppen. Samtidigt var Conte tydlig med att kritiken inte riktades mot spelare eller övergångar. 

Det har bara gått två veckor sedan Conte gjorde sin senaste stora “rant”. Då, efter 2-2 mot Roma, klagade han på ett “galet” spelschema som missgynnade hans lag. Ett rent felaktigt utspel och Conte fortsatte att beklaga sig över att Inter inte var tillräckligt närvarande när spelprogrammet sattes.  

Så här har det låtit hela säsongen från Interbänken. Under hösten, när Inter höll jämna steg med Juventus, klagade Conte på truppen som inte var bred nog. När nyförvärv sedan kom i januari med Christian Eriksen i spetsen riktades tränarens missnöje mot att han inte fått Arturo Vidal från Barcelona.  

Hans tidigare adept i Juventus passar Contes spelfilosofi bättre och tränaren har fått pussla in Eriksen på ett överbefolkat innermittfält under året, med ett utfall som lämnar en hel del övrigt att önska.  

Resultatmässigt har Inter presterat under sommaren efter en dipp under början på året och visat att truppen visst håller för ett titelrace. Det blev sju vinster på tolv matcher – det som har stjälpt i scudettojakten är förlusten mot Bologna och onödiga poängtapp mot Hellas Verona och Sassuolo.  

Inter har otvivelaktigt blivit ett bättre lag sedan Luciano Spallettis tid, vilket också andraplatsen i år visar om man jämför med Spallettis två fjärdeplaceringar. Laget har dock fått en osympatisk aura efter Contes gnällande och missnöje med en trupp som var hyfsat stark redan under Spalletti.  

Det är oklart hur Marotta och Conte går vidare nu och om de ens har samma syn på framtiden. Conte är en tränare för kort sikt med en brinntid som sällan övergår mer än ett par säsonger. En kan bara tolka lördagens utspel med att Antonio Conte är missnöjd med sin situation. Vill han bort redan, och hur länge har han velat det? 

Tidningen La Repubblica skriver att tränaren hört sig för bland Juventusfolk om Maurizio Sarris framtid där. Vi kan redan få ett svar på den frågan efter Juventus CL-retur mot Lyon på fredag, även om en återkomst för Conte i vitsvart vore den totalt motsatta vägen att gå efter anställningen av Sarri. 

Conte sades vara sugen på Juventus redan förra sommaren, och fick gehör hos klubbledarna Fabio Paratici och Pavel Nedved – men gavs tummen ner av presidenten Andrea Agnelli. Samme Conte som fick nog av Juventus och slutade två dagar in på lagets försäsongsläger 2014 efter tre raka ligatitlar.  

Den här krävande personligheten visades också i Chelsea, där Conte efter Premier League-titeln 2016-17 hamnade i dispyt med ledningen och bara stannade två år i Londonklubben.  

Samma sak kan upprepas i Inter. Skillnaden är att Conte blivit ansiktet utåt för Milanoklubbens satsning och påbörjade jakt på Juventus. Eftersom lördagens utspel inte grundade sig i värvningar så framställer det en djupare spricka mellan tränare och klubbledning.

Poängmässigt är Inters 82 pinnar en lika hög slutsiffra som under trippelsäsongen 2009/10. Då Antonio Conte gjort Inter till ett lag att räkna med igen vore synd om han brände sina broar efter bara ett år.

****

Mer om Contes raseri och framtiden i Inter blir det i veckans avsnitt av Poddario med mig och SvenskaFans Johan Stistrup, där vi sammanfattar Serie A-säsongen tillsammans med Nima Tavallaey från SempreInter.com.

Finns där poddar finns!

Publicerad 2020-08-03 kl 13:51

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto