Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tid för Juventus att ta tillbaka Pogba

11v

Twitter: @ErikHadzic 

Pogboom idag, Pogback imorgon? Ett nytt kapitel verkar oundvikligt för den kanske mest omskriva spelaren i transfersvängar de senaste fem åren. Något annat går inte att tolka ur agenten Mino Raiolas svar till tidningen Tuttosport:

“Paul Pogbas tid i Manchester United är över”. 

När 27-åringen lämnar Manchester för andra gången i sin karriär kan det bli i samma riktning som vid det första tillfället. Mot Turin, mot ett Juventus som liksom 2012 bygger om för något stort igen.  

ANNONS

Italienska Tuttomercatoweb skriver om en tänkbar bytesaffär mellan Pogba och Paulo Dybala. För en den dryga miljarden som Man United betalade för Pogba 2016 lär klubben inte få tillbaka i övergångspengar.  


Inte av Juventus i alla fall, nedtyngt av både pandemin och en Cristiano Ronaldo-lön som slukar 300 miljoner kronor årligen. En ojämn Dybala mot en Pogba som inte fått ut sitt bästa under varken José Mourinho eller Ole Gunnar Solskjær kan vara en win-win-affär, som ett rakt byte. Möjligen finns ingen tvekan ens hos Juventus som redan förra sommaren försökte att sälja Dybala.  

Vad skulle tala för en fransk återkomst i Juventus nästa år då? Alldeles uppenbart är att Paul Pogba trivdes i Turin innan han bestämde sig för att det fanns ofärdiga affärer i Manchester att ta hand om. Pogba spelade innan dess bredvid dagens Juve-tränare Andrea Pirlo på mittfältet och skulle få en självklar och given ledarroll idag.  

Särskilt med tanke på att Juventus haft problem med kreativiteten under Pirlo och tränaren har petat sommarens prestigeförvärv Arthur ur startelvan ett antal gånger. Något Unitedscenario skulle inte finnas på kartan; Pogba är omtyckt i Juve-kretsar och hade åtgärdat många av bekymren på mittfältet.  

ANNONS

Det finns så klart också en finansiell uppsida med att ta tillbaka Pogba. Efter att Cristiano Ronaldos kontrakt löpt ut 2022 vore Pogba en logisk ersättare även som lagets stjärnnamn, med sin karisma, “swag”, och förmåga att sälja tröjor.  

Än så länge får Andrea Pirlo hålla till godo med andra namn i Juventus. Efter 0-3-vinsten mot Barcelona igår kan en konstatera att problemet inte är akut. Aaron Ramsey hittade ytorna i positionen där han är som allra bäst, Weston McKennie var överallt och briljant medan Arthur flöt runt på sitt karaktäristiska sätt och vann mercatoduellen klart mot Miralem Pjanic. 

Detta var Pirlos första stora seger som Juventus-coach. Men hur bra Juventus än såg ut så går det inte att komma ifrån Barcelonas icke-prestation. Hemmalagets inledande halva av första halvlek är bland det sämsta jag sett av Barça i Champions League. Det var ett högst mänskligt lag, som om Sampdoria flugits över Medelhavet för att klä sig i blåröda dräkter och tvingats titta på Ronald Koeman igen.  

ANNONS

Förra helgen stod Pirlo vid sidlinjen och såg Torino leda Derby della Mole med kvarten kvar på Juventus Stadium. Att hans lag skulle slinka undan med både en derbyseger och vinst i Champions League tre dygn senare tedde sig ganska otroligt då.  

Men Juventus har fortfarande Milan inom synhåll i Serie A-toppen och Pirlo skaffar sig andrum efter skalpen på Camp Nou. Tränaren gör det med vetskapen att han också har en hyfsad backup bakom Wojciech Szczesny på målvaktsposten.  

42 år gammal och född året innan Pirlo stod Gianluigi Buffon pall för allt som Barcelona kastade emot honom när laget till slut spelade upp sig. Lionel Messi hade sju avslut på mål utan att överlista Buffon, något som varken hänt argentinaren eller någon annan de senaste 16 åren i Champions League.  

**** 

Tala om rariteter och Lazios avancemang till CL-åttondelen måste nämnas. Och de gjorde det Lazio-style. En tidig ledning i avgörandet mot grupptrean Club Brügge som kvitterades tre minuter senare. Ciro Immobile gjorde sedan mål på straff och Lazio fick hjälp på traven när gästernas vänsterback Eduard Sobol ville undan det romerska hällregnet och tog två varningar i första halvlek.  

ANNONS

Men Lazio med en skakig backlinje och märkliga byten kunde inte stänga matchen och med kvarten kvar kvitterade belgarna. På tilläggstid var Club Brügge en ribbträff ifrån målet som skulle ta dem vidare med en man mindre på planen.  

Lazio redde på något sätt ut både regnet och stormen och är klart för lagets första slutspelsavancemang i Champions League sedan 1999/2000. Ingen laziale kan förvånas över att laget bjöd på den här åktturen.  

Publicerad 2020-12-09 kl 12:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto