Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vlahovic - Serie A:s hetaste spelare 2021 

Italienbloggen 2021-12-15 13:24

Twitter: @ErikHadzic 

Det finns ett par spelare med olika guldmedaljer runt halsen som kanske varit bättre under året. Men ingen spelare i Serie A sticker ut lika mycket som anfallsfenomenet Dusan Vlahovic. Med två nya mål mot Salernitana förra helgen är Fiorentinaspelaren nu uppe i 31 mål under kalenderåret.  

Luca Toni, som delade sitt 2005 mellan Palermo och Fiorentina, gjorde lika många det året och Vlahovic kan snart nå Cristiano Ronaldos 33 mål från förra året. Bara Karim Benzema och hans 36 fullträffar för Real Madrid har ett bättre facit än Vlahovic i år.  

ANNONS

Det är inte bara att serben gör många mål, utan hur han sätter dit dem. FK Partizan-produkten kan nicka in dem, göra mål från distans, eller helt enkelt vara framme på målskyttsmanér i straffområdet.  

1,90 meter lång erbjuder Vlahovic inte bara fysik och målskytte. Han är väldigt bekväm med att driva bollen över långa sträckor och vågar utmana sin motståndare. Idolen är (förstås) Zlatan Ibrahimovic, men med sin urkraft och vänsterslägga påminner Vlahovic mer i spelstilen om Erling Haaland.  

Anfallaren blev som 16-åring den yngsta debutanten och målskytten i Partizans historia, och den första född på 2000-talet att starta för Fiorentina. Men vägen till dagens glans har inte gått spikrakt. Vlahovic fick ett stort förtroende av den dåvarande Violatränaren Vincenzo säsongen 2019/20 men gjorde bara sex mål på 30 matcher i ett dysfunktionellt Fiorentina.  

ANNONS

Förra hösten gjorde Vlahovic fyra mål, där det fjärde kom i 3-0-segern borta mot Juventus innan jul och gav en försmak på vad som vänta skulle efter nyår. Vlahovics framfart ihop med tränaren Vincenzo Italianos tillträde har fått Violafansen att börja drömma igen efter några säsonger där laget till och med snuddat vid nedflyttningsstrecket. 

Fiorentina ligger femma efter 17 omgångar i Serie A, sex poäng bakom Champions League-platserna men före konkurrenter som Roma, Juventus och Lazio. Alla världens scoutingögon riktas nu mot Florens och det serbiska fyrtornet, som inom en snar framtid kommer vara förlorat för Fiorentina.  

Under landslagsuppehållet i oktober sa ägaren Rocco Commisso att Fiorentina erbjudit dess guldklimp en kontraktsförlängning som skulle göra Vlahovic till klubbens bäst betalda någonsin – utan något positivt gensvar från serben och hans entourage.  

ANNONS

Vlahovic gjorde en strålande insats för landslaget i 2-1-segern mot Portugal förra månaden som tog Serbien till VM – men när han kom tillbaka var det till spridda busvisslingar från hemmakurvan Fiesole då namnet ropades upp inför matchen mot Cagliari.  

Några dagar senare förlorade La Viola borta mot Venezia och Vlahovic blev kallad för “puckelrygg” när laget var framme hos de tillresta supportrarna. Puckelryggar är vad de kallar fansen till den bittra rivalen Juventus, och inget scenario är värre än att tappa ännu en gunstling till Juve nästa år, efter att Federico Bernardeschi och hans namne Chiesa gjort samma resa bara under de senaste säsongerna.  

Juventus är också den Serie A-toppklubb som är i allra störst behov av en målskytt. En Vlahovic-värvning i januari borde vara garantin för en Champions League-plats i Turin, men Juves dystra ekonomi ihop med prislappen på minst 80 miljoner euro (Vlahovic har kontrakt till 2023) talar inte för en till infekterad övergång.  

ANNONS

Om Dusan Vlahovic fortsätter med den här målformen kan han vara utom räckhåll för Juventus och bli en bricka i ett större spel. Med Haaland och Kylian Mbappé som eventuellt båda byter klubbadresser nästa år kan det bli en giganternas kamp om Vlahovics signatur. 

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto