Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inters cupvinst kan bli förödande för Milan, även i Serie A-spurten 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Vad en seger kan betyda för utgången av en hel säsong. När mars blev april stod Inter med kniven mot strupen och behövde vinna borta mot Juventus för första gången på tio år för att hålla scudettoambitionen realistisk.  

De lyckades vinna en jämn match efter Hakan Çalhanoğlus straffmål, på hans andra försök, efter några av de mest förvirrande VAR-scener som utspelats under videoverktygets korta liv. De svartblå följde upp med segrar mot Hellas Verona och Spezia, och hade i kväll chansen att ta revansch mot Milan – laget som försatte Inter i en djup formsvacka efter ligaderbyt i februari.  

ANNONS

Inter tog kommandot i Coppa Italia-semifinalens returmöte från start, och efter fyra minuter hade de ledningen sedan Lautaro Martínez stått för ett av de snyggaste volleyavsluten som Giuseppe Meazza sett det senaste året. Samme Lautaro som hade hittat nätet i blott två matcher under 2022.  

Men det var innan påskhelgen. Mål och assist mot Spezia på långfredagen följdes av två mål mot Milan, som argentinaren orsakade lidande på sitt eget lilla vis. Strax innan halvtid kontrade Lautaro in 2-0 efter några vilda västern-anfall, där Milan nästan pressade bollen förbi mållinjen men Milan Skriniar och Ivan Perisic stod för varsin fantastisk brytning.  

När det rödsvarta laget väl fick in en boll i mitten av andra halvlek så blev målet avblåst för offside efter att Pierre Kalulu skymt målvakten. Korrekt, men väldigt svårt för den bortdömda sidan att acceptera av förklarliga skäl. Luften gick ur Milan, som inte kunde profitera på att Rafael Leão hittade sitt ostoppbara jag en period under matchen.

ANNONS

3-0 kontrade Inter in genom Robin Gosens, och är klart för cupfinal mot antingen Fiorentina eller Juventus. Siffror i överkant, men en rättvis seger för ett lag som ser klart spetsigare ut. Däri ligger också Milans största huvudbry.  

Milan har på de fyra senaste matcherna gjort endast två mål, mot nedflyttningskandidaten Genoa. Medan Zlatan Ibrahimovic ständigt går runt skadad har Olivier Giroud bara gjort ett Serie A-mål sedan han på egen hand vände ligaderbyt till Milans fördel för 2,5 månad sedan. Kantspelarna runt fransmannen har tappat all fart, liksom hela laget.  

De är fortfarande i serieledning, två poäng före Inter, som har en hängmatch borta mot Bologna. Vilket lag som går in med störst självförtroende inför de fem avslutande omgångarna råder det dock ingen diskussion om.  

Inter har hittat sig själv och besegrat två av scudettoutmanarna på kort tid – och har det mest gynnsamma schemat kvar. Finalplatsen kommer firas, men det viktigaste med derbysegern var bekräftelsen på att pendeln nu svänger Inters håll. I Serie A:s slutspurt kan det bli förödande för Milan.  

ANNONS
Publicerad 2022-04-19 23:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto