Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

LISTA: Säsongens bästa nyförvärv 2021/22 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic  

15. Pedro, Lazio, 30 Serie A-matcher/8 mål/fyra assister, snittbetyg i La Gazzetta dello Sport: 6,28/10. 
Åldern (35 i sommar) och den kontroversiella flytten från Roma var tillräckliga anledningar för tvivel kring spanjorens kapacitet i en ny miljö. Pedro har dock visat att han står ovanför sådana ytligheter. Med sin direkthet och passningsskicklighet har han passat utmärkt i Maurizio Sarris nya lagbygge. Från kanten i tränarens 4-3-3 är Pedro nästan lika oberäknelig som tidigare.  

14. Josip Brekalo, Torino (utlånad från Wolfsburg), 26/6/1, 6,40 
Den offensive mittfältaren har varit precis så bra som förväntat, och hjälpt Torino ut ur depressionen som de befann sig i. 23-åringen har tillfört tempo till ett av seriens mest intensiva lag – frågan nu är om Torino köper loss kroaten? Enligt Wolfsburgs sportchef ligger det inte nära till hands.  

Annons

13. Lucas Torreira, Fiorentina (utlånad från Arsenal), 27/5/1, 6,30 
Efter ett par svåra år i Arsenal och Atlético Madrid hittade mittfältaren tryggheten igen väl tillbaka i Serie A. Den ettrige uruguayanen har varit en nyckelspelare under Fiorentinas väckelsesäsong och gjort flera ligamål än någonsin tidigare i karriären. För 150 miljoner kronor sägs 26-åringen bli en permanent spelare i lila, vilket vore för allas bästa.  

12. Beto, Udinese (utlånad från Portimonense) 28/11/0, 5,91 
Säsongens största fynd. Nog för att Udinese hittat en drös sådana genom åren – och den här gången fann de en 1,94 meter lång anfallare i en portugisisk småklubb. Beto kan se klumpig och otajmad ut, men har också stått för en fjärdedel av tabelltolvans mål i Serie A.  

11. Tommaso Pobega, Torino (utlånad från Milan), 28/4/2, 6,50 
22-årig mittfältare som lånats ut under omgångar av Milan. Pobega har följt upp fjolårets genombrottssäsong i Spezia med att växa ytterligare i Torino. En modern och kraftfull mittfältare som blir en intressant ersättare till den flyktade Franck Kessié nästa säsong i rödsvart.  

Annons

10. André-Frank Zambo Anguissa, Napoli (utlånad från Fulham), 20/0/0, 6,50 
Mittfältaren startade precis som Napoli säsongen väldigt starkt och såg ut att vara det perfekta komplementet till Fabián Ruiz på innermittfältet. 26-åringen missade sedan nästan två månaders spel i och med det Afrikanska mästerskapet och en skada som följde. Under tiden klev Stanislav Lobotka in och blommade ut i Napolielvan, men Zambo Anguissa är likväl ett av scudettokandidatens största utropstecken 2021/21. 

9. Nicolás González, Fiorentina, 27/4/7, 6,40 
Yttern får dra ett större lass i offensiven då Fiorentina inte längre kan räkna med Dusan Vlahovics mål. La Viola har trots prestigeförlusten inte tappat fart utan är fortfarande med och kämpar om en Champions League-plats. Det 23-åriga Stuttgart-förvärvet González har bidragit stort med poäng och kreativitet.  

Annons

8. Giovanni Simeone, Hellas Verona (utlånad från Cagliari), 31/16/5, 6,23 
26-åringen har lämnat stimmet och bara gjort fyra mål på de fyra senaste månaderna. Argentinarens sensationella höst leder dock till en plats högt på listan. Minns målen som sänkte Juventus, och fyra stycken i samma match mot Lazio. Efter några säsongers famlande har anfallaren hittat en miljö som han frodas i. 

7. Denzel Dumfries, Inter, 28/4/5, 6,29 
26-åringen har växt in rollen som Achraf Hakimi-ersättare sakta men säkert. Inter återinvesterade knappt 150 miljoner av de 700 som PSG pungade upp för Hakimi i den tidigare PSV-yttern, som acklimatiserat sig snabbt i Serie A. Dumfries tar för sig på högerkanten och kommer bli ännu bättre.  

6. Dusan Vlahovic, Juventus, 10/6/1 (efter flytten från Fiorentina), 6,40 
Juventus dyraste spelare sedan Cristiano Ronaldo behövde ingen tid alls för att addera en dimension till de vitsvartas anfallsspel. Med serben på planen har Juve bara förlorat en match i Serie A – då har uppbackningen från övriga Juventusspelare varit långt från optimal. Här finns ännu mer att hämta.  

Annons

5. Edin Dzeko, Inter, 31/13/6, 6,20 
Det sas att Dzeko, nyligen 36 år fyllda, var slut efter sex år i Roma. Inget kunde vara mindre sant. Bosniern klev in och minimerade förlusten av Romelu Lukaku direkt, med sju mål på de nio första matcherna. Anfallssamarbetet med Lautaro Martínez har sedan inte klickat riktigt, vilket hindrar Dzeko från en plats högre upp på listan.  

4. Sérgio Oliveira, Roma (utlånad från Porto), 11/2/1, 6,05 
Roma har inte förlorat en enda Serie A-match med portugisen på planen. I huvudsak beror de starka sifforna mer på Olivieras mittfältsnärvaro än briljans, för 29-åringen är inte spelartypen som syns mest. Han är en karaktärsspelare, som lyft Roma i allt det enkla han gör på planen.  

3. Gianluca Caprari, Hellas Verona, 30/10/7, 6,51 
Vid 28 års ålder fick den släpande anfallaren ut all sin inneboende potential. Caprari bildar en giftig offensiv trio med Antonin Barak och nämnde Simeone i ett Verona som fortsätter att charma. Caprari är svårläst för försvarare och bidrar numera med massor av poäng. De 40 miljonerna som Hellas betalar Sampdoria när lånet tar slut är inget annat än ett kap.  

Annons

2. Tammy Abraham, Roma, 32/15/4, 6,23 
Säsongen har inte varit någon nedförsbacke för sommarens dyraste Serie A-förvärv (450 miljoner från Chelsea). 24-åringen har missat chanser, upplevt Roma-stormar och gnetat på – tills allt började lossna under vintern. Engelsmannens starka psyke lovar otroligt gott när Roma ska ta nästa steg under José Mourinho. 

1: Mike Maignan, Milan, 27 Serie A-matcher/19 insläppta mål/14 nollor, 6,35 
Att byta målvakt är svårt, och att ersätta en sådan som Gianluigi Donnarumma är ännu svårare. Redan efter ett par månader blev det uppenbart att Maignan skulle klara uppgiften galant. 26-åringen har inte varit felfri, men ovanpå målvaktsfärdigheterna utstrålar hans aura en trygghet. Att Milan bara betalade Lille 150 miljoner kronor får de rödsvarta att mysa ännu mer över Maignan. 

Annons
Publicerad 2022-04-22 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto