Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Säsongens elva i Serie A 21/22 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Formation: 3-4-3 

Målvakt 

Mike Maignan, Milan, 32 Serie A-matcher/17 nollor, snittbetyget 6,37/10 i La Gazzetta dello Sport 
Sällan har elvans målvaktsval varit så självskrivet. 26-åringen har gjort en magnifik debutsäsong i Milanmålet och spelade så bra att Gianluigi Donnarummas namn började glömmas bort redan under hösten. Maignan utstrålar pondus, gör få misstag och är flera nivåer bättre med fötterna än företrädaren. 

Försvarare 

Kalidou Koulibaly, Napoli, 27 Serie A-matcher/3 mål/2 assister, snittbetyget 6,46/10 i La Gazzetta dello Sport 
Mittbacken är tillbaka på en “gammal” god nivå. Tyvärr för Napolis del är 30-åringen kanske för oumbärlig för lagets defensiv. Partenopei toppade Serie A när Koulibaly åkte på en muskelskada i december, och laget förlorade tre av de fyra efterföljande matcherna i hans frånvaro. Senegalesen var avstängd även när titelchansen definitivt försvann i den chockartade förlusten mot Empoli. Med ett år kvar på kontraktet kommer Koulibalys framtid på nytt bli ett av sommarens hetaste diskussionsämnen.  

ANNONS

Fikayo Tomori, Milan, 31/0/0, 6,33 
Engelsmannen är ett av Milans allra bästa köp de senaste åren. Tomoris defensiva ansvar ökade tidigt på säsongen när Simon Kjærs korsbands gick sönder. Mittbacken förvaltade uppgiften galant, tog sedan sensationen Pierre Kalulu under sina vingar och bildade ett scudettovärdigt mittbackspar med 21-åringen.  

Milan Skriniar, Inter, 35/3/0, 6,32 
Slovaken är bättre än någonsin sedan Alessandro Bastonis intåg i startelvan gjort att Skriniar spelar på rätt sida i trebackslinjen. Den 27-årige mittbacken är alltid ett hot på offensiva hörnor och från högerkanten är hans passningsfot betydligt mer konstruktiv.  

Milan Skriniar.

Mittfältare 

Antonin Barak, Hellas Verona, 29/11/4, 6,44 
Tjecken har fått sitt stora genombrott i ett Verona som med små medel klamrar sig fast på tabellens övre halva. Den offensive mittfältaren har tillsammans med Gianluca Caprari och Giovanni Simeone bildat en giftig anfallstriangel med 40 mål fördelade mellan dem. 27-årige Barak är med fysiken och sitt hårda vänsterskott den på sitt sätt mest flärdfulle i trion.  

ANNONS

Marcelo Brozovic, Inter, 35/2/1, 6,63 
Den 29-årige kroaten blir bättre och betydelsefullare för varje säsong som går. En spelfördelare och ett defensivt ankare i samma person, som kontrollerar pulsen på det svartblå mittfältet. Brozovic blir därför punktmarkerad allt oftare men behärskar även spelet under press.  

Sandro Tonali, Milan, 36/5/3, 6,62 
Efter en tuff debutsäsong i klubben visade 22-åringen tidigt i höstas att han skulle spela en viktig i roll i Milan. Tonali blandar elegans med kompromisslöshet, och visar stora ledaregenskaper för sin ålder. De avgörande målen borta mot Lazio och Verona under våren adderade ett nytt lager till hans spel – och gav Milan indirekt en efterlängtad ligatitel.  

Sandro Tonali.

Ivan Perisic, Inter, 35/8/7, 6,57 
En spelare vars status i Inter gått upp och ner. Men efter den här säsongen har den aldrig varit högre. Den 33-årige vänsteryttern har otippat klivit fram som en av lagets absolut bästa spelare – dock går hans kontrakt ut med Inter och fansen bävar för en övergång till Juventus. Men som Gazzettan fint formulerade häromveckan: “Ju mer folk pratar om Perisics kontrakt, desto bättre spelar han”. 

ANNONS

Anfallare 

Domenico Berardi, Sassuolo, 33/15/17, 6,54 
Efter det tidigare karriärsgenombrottet har 27-åringen under de senaste säsongerna motsvarat de högt ställda förväntningarna och varit bland seriens mest pålitliga poängmaskiner. Den alltid så irrationelle Berardi ligger bakom hälften av Sassuolos mål den här säsongen. Om högeryttern ska lämna sin älskade klubb blir sommaren den sista chansen att få stora pengar för honom.  

Ciro Immobile, Lazio, 31/27/3, 6,41 
För tredje gången på fem säsonger – fjärde totalt – vinner 32-åringen Serie A:s skytteliga. Immobile har inte gått mållös av planen i fler än två raka matcher den här säsongen och blivit Lazios bästa målskytt genom tiderna. Han räcker inte till i landslaget, men i Lazios universum finns det ingen anfallare som är bättre än Immobile.  

ANNONS

Rafael Leão, Milan, 33/11/10, 6,53 
Portugisen är en urkraft på Milans vänsterkant, med sitt Thierry Henry-doftande ryck förbi motståndaren. Rafael Leão har stundtals gjort som han velat på planen, men dribblingarna åt sidan är det viktigaste att 22-åringen anammat ett stormatchpsyke. Tre gånger den senaste månaden har yttern gjort det öppnande målet för Milan. Mål som visat sig bli guld värda för laget. 

Rafael Leão.

**** 

Avbytare 

Ivan Provedel, mv, Spezia, 31 matcher/7 nollor, 6,38 

Bremer, b, Torino, 33/3/1, 6,60 

Alessandro Bastoni, b, Inter, 31/1/33, 6,28 

Lorenzo Pellegrini, mf, Roma, 28/9/5, 6,32 

Fabián Ruiz, mf, Napoli, 32/7/4, 6,29 

Gianluca Caprari, fw, Hellas Verona, 35/12/7, 6,50 

Dusan Vlahovic, fw, Fiorentina/Juventus, 36/24/5, 6,31 

**** 

ANNONS

Tränare: Stefano Pioli, 57, Milan 
Ett enkelt val. Lo scudetto är tränarkarriärens första pokal och han vinner den med ett ungt Milan som saknar titelvana. Det är främst det defensiva spelet som Pioli har utvecklat under säsongen. Men det viktigaste är vinnarkulturen han inpräntade och som fick spelarna att tro att de kunde gå hela vägen.  

Publicerad 2022-05-23 18:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto