Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Origi måste visa att han är mer än en kultspelare 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Det fick räcka med sju säsonger i Liverpool för Divock Origi. Skadeproblem förstörde hans inledande tid på Merseyside och Origi var inte ordinarie i mer än en säsong, låt vara att han lånades ut till Wolfsburg under ett av åren.  

Vad gör det, om man är ihågkommen för att ha gett en gigantklubb ett par av dess största stunder någonsin? Origi är för alla Liverpoolfans anfallaren som först fullbordade den sanslösa vändningen mot Barcelona med sina två mål i Champions League-semin 2019, och sedan gjorde ett till i finalen mot Tottenham.  

Den våren stod belgaren på toppen och var antidoten mot alla Messis och Ronaldos. En superinhoppare som levererade oavsett om han varit petad ur truppen några dagar tidigare. För det blev Origi med jämna mellanrum i den knallhårda anfallskonkurrensen.   

ANNONS

Under de två senaste säsongerna skrapade han ihop sju mål på 35 matcher i alla turneringar. Blek statistik med tanke på att Liverpool spelade vid 63 tillfällen under 2021/22 och att den föregicks av en pandemisäsong. Men också siffror som förstärker bilden av Origi som den yppersta elitens kanske största kultspelare.  

Flera år av oregelbunden speltid bör dock oroa Milan. Vad är det för spelare de får egentligen som bosman? Klart är att Origi vid 27 års ålder gör rätt som byter miljö med sina bästa år framför sig.  

Han är stark fysiskt, teknisk och snabbare än Olivier Giroud, som för övrigt är en intressant parallell. Fransmannen skapade sig ett klart större namn i Premier League än Origi, men där frågetecknen över hans målproduktion aldrig försvann i varken Arsenal eller Chelsea.  

ANNONS

Hur lång tid det tar för Origi att skjuta in sig i Milan återstår att se. Origi har aldrig nått ett tvåsiffrigt antal mål i ligaspel och det är tveksamt om han kommer göra det under sin första säsong i Milan. Vad han kan bidra med däremot är rutin från de största matcherna och den allra högsta nivån, något som Milantruppen saknar i stor grad. 

Juni månad handlade mest om kontraktsförlängningen för de sportsligt ansvariga Paolo Maldini och Ricky Massara, som drog ut på tiden på grund av det stundande ägarbytet i klubben.

Under tiden gick Milan bet på Lilleduon Sven Botman och Renato Sanches, som ser ut att nobba Serie A-mästaren för att gå till Newcastle respektive Paris Saint-Germain. Divock Origi är inte en lika kittlande värvning, men i bästa fall kan Milan väcka nytt liv i den mytiske anfallaren.  

ANNONS
Publicerad 2022-07-05 17:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto