Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En logisk flytt - men Juventus chansar med Pogba 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Efter Romelu Lukakus återkomst till Inter presenterade Juventus sin egen sälja-dyrt-ta-tillbaka-billigt-värvning. Paul Pogba är tillbaka i klubben som gjorde honom till världens dyraste när han sommaren 2016 såldes för en miljard kronor till Manchester United. 

Det är inte samma spelare de får tillbaka som bosman. Sex år i Manchester präglades av skador, varumärkesbyggande och ojämna insatser i ett dysfunktionellt lag. Det blev inte så bra som någon inblandad hoppats på och Pogba presterade snarare bättre i landslaget.  

Men fyra år har redan gått sedan VM-guldet. Under tiden har mittfältarens värde devalverats och intressenterna blev färre lagom till att Pogbas kontrakt i United gick ut i juni. Till slut blev en flytt tillbaka till Turin den logiska lösningen.  

Annons

Juventus skriker efter ledartyp på mittfältet, lagdelen som varit en vitsvart akilleshäl i flera år, och Pogba trånar efter en kärleksfull miljö. Han trivdes under sina fyra första säsonger i Juve och återförenas med Massimilliano Allegri, 29-åringens tränare under de två sista åren där.  

Allegris viktigaste uppgift blir att ge Pogba den tydliga rollen som han inte alltid hade i United. Situationen är dock annorlunda jämfört med glansdagarna i mitten av 10-talet. Det Juventus som Pogba ska fogas in i är inte längre ett välfungerande lag.  

Ännu en gång får han ansvaret att lyfta en gigant tillbaka till värdiga höjder. Pogba har kapaciteten för att lyckas med det, men orkar han en liknande utmaning en gång till? Skadehistoriken och formen de senaste åren är argument som säger att Juventus gör en chansning här.  

Annons

Sedan finns det finansiella, där Pogba tjänade över 150 miljoner kronor om året i England. Juventus gav Cristiano Ronaldo knappt det dubbla i årslön innan de bestämde sig för att sanera ekonomin.  

Pogbas återkomst är ett steg tillbaka mot den tidigare policyn, vilket även Angel Di Marias intåg tydliggör. Samtidigt backade klubben från att erbjuda Paulo Dybala över hundra miljoner kronor i årslön i vintras sedan de satsat på den yngre anfallaren Dusan Vlahovic. Vill man vara elak kan man slå fast att Juventus i Pogba ger en mer skadebenägen spelare än Dybala betydligt högre lön.  

Juve hoppas förstås att Pogba ska bli ångloket när det gäller tröjförsäljning och skapa en hajp kring det underpresterande laget. Fransmannen vet också att han måste prestera på planen för att det ska ske. Pogback nummer två är inledd och det är Paul Pogbas sista chans att agera stjärna på den största scenen.  

Annons
Publicerad 2022-07-11 11:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto