Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tre ikoner borta - nu stormar det i Napoli igen 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Napoli sålde Kalidou Koulibaly, en av klubbens bästa försvarare någonsin, för 40 miljoner euro till Chelsea. Lagkaptenen Lorenzo Insigne släpptes till Toronto och Napolis främsta målskytt genom tiderna, Dries Mertens, får inget förnyat kontrakt.  

Om det rör upp känslor i Neapel? Klart att det gör. Under den officiella lagpresentationen på träningslägret i Dimaro buades presidenten Aurelio De Laurentiis namn ut av åskådarskaran. En någon häpen spelartrupp såg tränaren Luciano Spalletti be en protesterande supporter hålla truten. Spalletti förespråkade enighet i stunden och försäkrade att nya spelare skulle komma.  

ANNONS

I fallet Koulibaly var detta sista chansen att få stora pengar för mittbacken efter åtta års trogen tjänst. Napoli ville inte förlänga Mertens kontrakt då han var en av truppens bäst betalada med fem miljoner euro årligen, men där belgarens betydelse blev mindre förra säsongen, bland annat på grund av 34-åringens skador. 

Insigne har jag tidigare skrivit att det var rätt släppa sett till hans löneanspråk och oförmåga att växa i kaptensrollen. Men att göra sig av med även Koulibaly och Mertens, samma sommar? Det är en väldigt riskabel strategi av De Laurentiis.  

Lägg på alla ekonomiska aspekter åt sidan så tappar Napoli en trio som bidragit med både kvalitet och fungerat som ryggrad sedan mitten av 10-talet. Partenopei kan hitta spelare likvärda Insigne och Mertens, men knappast en mittbacksjuvel av Koulibalys kaliber på ett tag.  

ANNONS

Särskilt om de inte vill lägga mer än de 20 miljoner euro, som klubben sägs betala för ersättaren Kim min-jae från Fenerbaçhe – ifall de vinner dragkampen om koreanen med Rennes. Sedan tidigare är norske Leo Östigård klar, men mittbacksuppsättningen ser helt plötsligt tunn ut.   

Napoli ser också ut att ha blivit slagen i kampen om den kontraktslöse Paulo Dybala, som väljer Roma. En klubb som till skillnad från Napoli inte spelar Champions League i höst. Mycket återstår än av mercaton, men fortsätter De Laurentiis på den dumsnåla vägen är sannolikheten stor att han står utan CL-pengarna till nästa höst. 

Publicerad 2022-07-18 15:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto