Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dybala-hysterin är total - allt går enligt Mourinhos plan 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Tisdagskväll och 35 grader hindrade runt tiotusen romanisti från att samlas i Eur-området söder om centrala Rom. De kom dit för se prestigevärvningen Paulo Dybala, som med tårar i ögonen satte sig ner och betraktade den sanslösa uppslutningen. 

Spelarpresentationen har blivit en ytterligare fullträff för Romas sociala medier-grupp, och de är bara en av vinnarna på att Dybala nu är gulröd. Faktum är att Roma väldigt sällan gör den här typen av affärer som innefattar färdiga superstjärnor.

Spelare som Antonio Cassano och Mohamed Salah värvades in som mer eller mindre haussade spelare under 2000-talet. Men för att hitta ett stort, etablerat offensivt namn som väljer Roma får man gå tillbaka 22 år i tiden och värvningen av Gabriel Batistuta från Fiorentina.  

ANNONS

Roma vann det som i slutändan inte blev någon större kamp om Dybala. Inters intresse svalnade sedan de säkrat Romelu Lukaku, Napoli nådde inte ända fram och toppklubbar i England och Spanien hittade skäl till att inte värva en skadedrabbad 28-åring som kräver en hög månadslön.  

Om anfallarens entusiasm inför flytten inte var den högsta så har det säkerligen ändrats efter gårdagen, som blev kulmen på en vecka av total Dybala-hysteri. Argentinaren avbildades på en väggmålning i Rom och slog Cristiano Ronaldos rekord i antalet sålda matchtröjor på en dag i Italien. 

Dybala behöver visserligen kliva neråt ett steg i hierarkin när han byter Juventus mot Roma. Men begäret att visa att han är en anfallare i den yppersta kategorin kommer vara stort hos Dybala i ett hungrigt Roma. På det sättet känns klubbvalet perfekt och Dybala blir inte någon i mängden av anfallsstjärnor i Inter.  

ANNONS

Tränaren José Mourinhos uppgift blir att foga in Dybala i en startelva proppfull av begåvning offensivt. Ställer Roma upp i en 4-2-3-1-formation med Tammy Abraham som anfallare kommer Dybala utgå från en kant om kapten Lorenzo Pellegrini fortsätter centralt bakom Abraham, vilket han givetvis bör göra. 

Det är högst oklart om vänstersidans Nicolò Zaniolo stannar i klubben. Gör han det måste Mourinho få ut allt det bästa från Dybala även från en kantroll – lättare sagt än gjort visade det sig i Juventus.  

Mourinho har dock markerat att den egna dragningskraften är stark trots den tunga avslutningen i England. 57-åringen väckte en uppståndelse liknande Dybalas när han själv anslöt till Roma förra året, och motsvarade sedan förväntningarna när han säkrade klubbens första titel på 14 år. 

ANNONS

Kravbilden höjs nu på Mourinho och någon sjätteplats i Serie A kommer han inte undan med en gång till. För portugisen har gjort Roma till något mer attraktivt i de finare salongerna. Värvningen av Dybala visar att Roma är framme vid nästa nivå och att allt går exakt enligt plan för Mourinho. 

Publicerad 2022-07-27 15:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto