Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Alla chanser för Hien i ett oroligt Verona 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Från spel i superettan med Vasalund till Serie A på mindre än ett år. Isak Hien-sagan fortsätter i Hellas Verona, som enligt Aftonbladets uppgifter köpt 23-åringen för 34 miljoner kronor plus närmare 15 i bonusar . Där kommer den tidigare Djurgårdenspelaren inte vara klubbens dyraste försvarssköp. 

Förra sommaren betalade de en liknande summa för Sassuolos Giangiacomo Magnani och hela sju miljoner euro för Mert Cetin från Roma. Det gick inget vidare för mittbacksparet, som lånades ut efter halva säsongen.  

I Hiens fall finns däremot alla förutsättningar för att ta en viktig roll snabbt. Tränaren Gabriele Cioffi har startat med sex olika mittbackar under säsongens två första omgångar, på grund av småskadorna hos den ordinarie duon Pawel Dawidowicz och Federico Ceccherini.  

ANNONS

En trebackslinje som inledde Serie A med att släppa in fem mål mot Napoli är i behov av förstärkning. I det försvaret finns inget namn som Hien inte kan peta, och det är inte troligt att Verona kommer vilja matcha in nyförvärvet försiktigt.

Det blir förstås en omställning för Hien att byta Sverige mot Serie A, men den tidigare anfallaren har inte minst i Conference League-kvalmatcherna visat att hans närkampsspel och teknik håller för en betydligt högre nivå än allsvenskan.

Den stora farhågan i flytten finns snarare i klubben Hellas Verona. De gulblå har efter tre överraskade stabila säsonger med placeringar på den övre halvan stått för ett svagt sommarfönster. 

Den offensiva trion med Antonin Barak, Giovanni Simeone och Gianluca Caprari stod för 40 Serie A-mål förra säsongen. Men under sommaren har den nya sportchefen Francesco Marroccu valt att skeppa Simeone och Caprari till Napoli respektive nykomlingen Monza, och Barak till Fiorentina.  

ANNONS

Fjolårets niondeplats kommer knappast att upprepas, och om inte Marroccu förstärker ytterligare under mercatons sista dagar finns risken att Hellas får koncentrera sig på en nedflyttningsstrid. Om Cioffi lyckas väga upp oron utanför planen med bra resultat har dock Hien gjort ett bra val.  

Hellas tidigare succétränare Ivan Juric charmade Serie A-publiken med ett 3-4-3-spel som gav honom jobbet i Torino förra sommaren. Efterträdaren Igor Tudor tog vid och klättrade vidare till Marseille inför denna säsong. Om Hien ges förtroende behöver Verona inte bli en slutstation för honom heller.  

Publicerad 2022-08-27 13:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto