Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

LISTA: Sommarens 15 bästa nyförvärv och fem floppvarningar 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

15. Ivan Provedel, Spezia → Lazio, 2 miljoner euro 
28-åringen var egentligen inte tänkt för förstamålvaktströjan eftersom Lazio la det sexdubbla beloppet på Luís Maximiano från Granada. Portugisen inledde dock sin Serie A-karriär med en utvisning och sedan dess har Provedel stått i målet. Jag gissar att den underskattade Provedel får fortsätta med göra det även när Maximiano är tillbaka.  

14. Andrea Pinamonti, Inter → Sassuolo, lån med köpobligation (20M euro) 
Sassuolo investerar knappt hälften av pengarna de fick för Gianluca Scamaccas övergång till West Ham i den 23-årige Pinamonti. Anfallaren lämnade till slut det Inter han tillhört sedan 2013 efter bara 15 framträdanden för klubben. Vid det här laget är centertanken en etablerad Serie A-anfallare med intressanta egenskaper. Pinamonti pangade in 13 mål för nykomlingen Empoli förra året och har förutsättningar att upprepa det med ännu bättre lagkamrater kring sig.  

Annons

13. Nemanja Radonjic, O. Marseille → Torino, lån med bindande köpklausul. 
26-åringens karriär stannade upp när Ligue 1 införde sitt covidavbrott för 2,5 år sedan. Radonjic lånades ut till Hertha Berlin våren 2021 och hade en okej period där innan han petades i Benfica förra säsongen. Den trixige yttern har dock inlett Torinokarriären bra under tränaren Ivan Juric, och har arsenalen som kan leda till genombrottet i en topp fem-liga.  

12. Alessio Romagnoli, Milan → Lazio, free agent 
Nej, den tidigare Milankaptenen har inte blivit storbacken som folk hoppades på och lämnar Milano efter sju säsonger. Det gör inte 27-åringen till en sämre försvarare för det, vilket Lazio utnyttjar när Romagnoli nu vänder hem till Rom. Han går inte till det Roma som han fostrades i utan till favoritklubben Lazio. Med både Francesco Acerbi och Luiz Felipe på andra adresser är en supermotiverad Romagnoli en utmärkt lösning i mittförsvaret.  

Annons

11. Samuel Umtiti, Barcelona → Lecce, lån 
Sommarens häftigaste och mest oväntade värvning i Serie A. Nykomlingens sportchef Pantaleo Corvino hittade en världsmästare i Barcelonas frysbox, som fick tårar i ögonen av Leccefansens mottagande vid ankomsten. Deras ramsa om att de “tagit sig ända hit för att se Umtiti göra mål” målar ett önsketänkande – men fransmannen kommer garantera bra försvarsinsatser så länge kroppen är hel.  

10. Perr Schuurs, Ajax → Torino, 9M euro 
Den nederländske 22-åringen prioriterades före Isak Hien av Torinoledningen när Bremer skulle ersättas. För den som såg mittbackens debutmatch mot Cremonese för valet inga konstigheter med sig. Torino ger också ett typ besked när de visar att inte bara klubbar som Manchester United kan värva Ajaxstjärnor.  

Annons

9. Matteo Pessina, Atalanta → Monza, lån med bindande köpklausul 
Monza är en ingen blyg nykomling som norpar en landslagsman som 25-årige Pessina. Den offensive mittfältaren fick lagkaptensbindeln i den senaste matchen för ett Monza som inlett Serie A med fyra förluster. Pessina har bara startat i en av dem och hans kvalité måste leda laget upp till säker mark. 

Matteo Pessina till höger.

8. Kim Min-jae, Fenerbaçhe → Napoli, 18M euro 
Koreanen var kvar i asiatisk fotboll så sent som förra våren, och har efter en succésäsong i Turkiet dundrat vidare till Napoli. Där får Kim den otacksamma rollen att vara Kalidou Koulibalys ersättare, en uppgift som han hittills klarat galant. Affären är typisk för den, eh, ekonomiske Napoliägaren Aurelio De Laurentiis, som sålde Koulibaly dyrt och hittade en 25-åring med klart lägre löneanspråk.  

Annons

7. Nikola Vlasic, West Ham → Torino, lån med köpoption 
24-åringen hade det märkligt svårt att slå igenom i Premier League. I Torino kan kroaten lyfta laget till nya höjder och Vlasic har redan stått för två mål på fyra matcher. Med de snabba fötterna och en näsa för mål finns alla möjligheter till att uträtta stordåd i Serie A. 

6. Bremer, Torino → Juventus, 41M euro 
Juventus vann kampen om brassebacken som ska se till att saknaden efter Giorgio Chiellini och Matthijs de Ligt minimeras. Efter fyra säsonger i stadsrivalen Torino är 25-åringen inkörd i Serie A vilket borde göra anpassningstiden till Juve kort. Mittbacken bidrar med fysik och ledaregenskaper – det är svårt att hitta en bättre ersättare till Juves flyktade försvarsduo än Bremer.  

5. Romelu Lukaku, Chelsea → Inter, lån + 8M euro 
Belgaren är “hemma” efter den tondöva flytten till Chelsea, och en motivering till vad det innebär för Inter är överflödig. Lukaku inledde säsongen utan några sviter från året i England men åkte på en skada som gör att han blir borta i ytterligare några veckor. Med över 60 mål på två säsonger kommer 29-åringen alltid ha det målsnittet som måttstock, och det lilla, lilla frågetecknet som kvarstår är om centern kan vara lika avgörande den här vändan i Inter.

Annons

4. Khvicha Kvaratskhelia, Dinamo Batumi → Napoli, 8M euro 
Vi lever i en värld där Premier League-klubbar lägger ner miljard efter miljard på nyförvärv, där allt känns sönderscoutat – och så hittar Napoli en diamant i den georgiska ligan. Kvaratskhelia slog visserligen igenom i ryska Rubin Kazan, men sensationen blir inte mindre när han öppnar Serie A-kontot med tre mål på fyra matcher. Vänsteryttern har redan blivit “Kvaradona” i Napoli, och fortsätter han i denna takt kommer få att sakna Lorenzo Insigne. 

Khvicha Kvaratskhelia.

3. Charles De Ketelaere, Club Brügge → Milan, 32M euro 
Vi fortsätter med 21-åringar med svåruttalade efternamn. “CDK” kommer från en annan hylla än förgående namn på listan och har redan spelat i Champions League. Det i kombination med en evighetslång övergångssaga gör att förväntningarna är skyhöga på belgaren i Milan. Detta är förstås inte säsongen då De Ketelaere ska vara bäst, men de inledande glimtarna ger Milan hopp om att de har en ny världsstjärna i sin linda.  

Annons

2. Paulo Dybala, Juventus → Roma, free agent 
Argentinaren är redan ansiktet utåt, bland spelarna åtminstone, för det nya Roma. Dybala tvingades inse att ingen av världens toppklubbar vill ha honom – i gengäld får Roma njuta av hans briljans den närmsta framtiden. 28-åringens första mål i gulrött kom häromdagen och Dybala såg ut att trivas i sin nya miljö han med.  

1: Ángel Di María, Paris Saint-Germain → Juventus, free agent 
34-åringen vinner den argentinska kampen en hårsmån före Dybala. Om den senare ska vara i karriärens bästa år så har Di Marías glans avtagit lite. Men här och nu är yttern en spelare van vid den absolut högsta nivån och redo att direkt spela stor roll i vitsvart. Di María är mannen som kan få liv i Juventus krampaktiga offensiv. Lyckas han är Juve bara att gratulera.  

Annons
Ángel Di María.

**** 

FEM FLOPPVARNINGAR 

Paul Pogba, Manchester United → Juventus, free agent 
Mittfältaren bär det stora ansvaret kreativt i Juve återuppbyggnad, men det har knappast börjat bra med en knäskada och den bisarra brödrafejden som pyr i bakgrunden. Dessutom har ynglingen Fabio Miretti glänst i Pogbas frånvaro under säsongsinledningen. Pressen kommer att vara stor när 29-åringen är tillbaka. Frågan är om han orkar en utmaning liknande den i Man United en gång till?  

Ionut Radu, Inter → Cremonese, lån 
25-åringen är en duktig målvakt och är van vid bottenstriden sedan tidigare. Rumänen är dock inte mest känd för sina räddningar, utan för det fatala misstaget borta mot Bologna som i slutändan kostade Inter ligatiteln. Nykomlingen Cremonese chansar då med Radu i målet. Jag kan inte klandra Radu om det visar sig att han inte hämtat sig från vårens skräckupplevelse.  

Annons

Tanguy Ndombélé, Tottenham → Napoli, lån med köpoption 
Napoli ersätter PSG-flyktade Fabián Ruiz med Tottenhams dyraste spelare någonsin (60M euro), som nog vill glömma de två åren i London. Ndombélé har en högre potential än Ruiz men är inte alls lika pålitlig defensivt. Hans mittfältsregister hade kunnat ge 25-åringen en topp fem-placering på listan, men den otroliga besvikelse som Ndombélé var i Spurs gör att en floppvarning är rimligare att utfärda.  

Alessio Cragno, Cagliari → Monza, lån med köpobligation
Cragno, målvakten som för ett par år sedan petade Robin Olsen, skulle egentligen till en övre halvan-klubb när Cagliari trillade ur Serie A i våras. Det logiska steget gjorde dock inte 28-åringen, som gick till Monza, där Interköpet Michele Di Gregorio fått vakta målet hittills. Cragno har på ett par månader gått från att vara landslagsmålvakt till andraval i en nykomling.  

Annons

Divock Origi, Liverpool → Milan, free agent 
En spelare med 27-åringens meriter bär med sig förväntningar, men Origi är en ganska tydlig tvåa bakom Olivier Giroud i Milans anfall just nu. Belgaren missade också Milans senaste match med en inflammation, och det är klart att farhågan kring hans skadehistorik inte kommer försvinna. Formen känns väldigt svårbedömd här.

Du kan följa alla matcher från Serie A på C More! 

Publicerad 2022-09-03 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto