Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inter måste bestämma vilket lag de vill vara 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Hur svarar man på en krissituation i Serie A, där laget är nia och redan förlorat lika många matcher som de gjorde på hela förra säsongen? Inters sätt blev att vinna med 1-0 mot Barcelona i Champions League, och tända ljuset inför resten av höstsäsongen.  

Inter hade både flyt och oflyt med VAR-beslut, och gårdagens match fungerade som ett perfekt argument till varför videoverktyget aldrig bör införas i svensk fotboll. I spelet var dock Inter det bättre laget. De stod för en utmärkt försvarsinsats mot ett uddlöst Barcelona och visade spetsen vid Hakan Calhanoglus segermål.

Stefan de Vrij gjorde Robert Lewandowski osynlig och övriga i fembackslinjen stoppade både Ousmane Dembélé och Gavi effektivt. En total kontrast mot de senaste Serie A-matcherna, där Inter den senaste tiden släppt in åtta mål mot topplagen Milan, Udinese och Roma.  

ANNONS

Inter tog ledningen även hemma mot Roma i lördags och såg ut att vara i kontroll. Men signifikativt för ett lag i tveksam form släppte de in mål på två av de få målchanserna som motståndaren skapade.  

Då pratades det om att tränaren Simone Inzaghi hade Barça-matchen och helgens möte med Sassuolo på sig för att rädda jobbet efter den knackiga säsongsinledningen. Gårdagens seger visar att det bevisligen inte handlar om brist på självförtroende, men de måste bestämma sig för vilket lag de vill vara.  

Ett Inter som viker sig så fort motståndaren blåser lite på dem, eller laget som med övertygelse vinner en måstematch i Champions League? Det är frustrerande att se Italiens bästa trupp underprestera i ligaspelet, när de har kapacitet att vinna mot Barcelona utan nyckelspelare som Romelu Lukaku och Marcelo Brozovic till hands.

ANNONS

Cupmålvakten André Onana hamnade i fokus. Nyförvärvet stod ett misstag på ett mål som dömdes bort för hands, men repade sig och var säkerheten själv under Barças slutforcering. Det kan inte dröja länge innan 26-åringen får chansen istället för Samir Handanovic även i ligaspelet.  

Segern köpte Inzaghi tid, tillfälligt åtminstone, för det kan inte fortsätta som det har gjort i ligaspelet. För ett lag som visat tillkortakommanden i Champions League de senaste åren var viktigt att demonstrera styrkan även mot de bästa lagen i Europa. Nu måste Inter hitta sin normala standard även i Serie A – innan det är för sent.  

Federico Dimarco firar med Simone Inzaghi.
Publicerad 2022-10-05 14:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto