Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bara bra för Juventus att slippa plågandet i Champions League 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Juventus var inte ens nära. Ett överlägset Benfica behövde inte ens en halvlek innan de med en 3-1-ledning grusat Juves lilla hopp om avancemang till Champions Leagues slutspel. De dubbla portugisiska segrarna över Turinlaget skapar en avgrundsdjup ravin mellan lagen i gruppen, där Juve är remarkabla åtta poäng bakom Benfica.  

Ett pinsamt konstaterande för de vitsvarta, oavsett hur skickligt det under hösten obesegrade Benfica är, och Juventus missar CL-slutspelet för första gången sedan snöyran mot Galatasaray för nio år sedan.  

Totalt mörker därmed? Nej, det behöver inte vara det för Juve, som under de senaste säsongerna visat att de inte har något att hämta bland Europas 16 bästa lag. De slipper fiaskorubrikerna som ett uttåg i åttondelen hade inneburit, och en hel vinters uppbyggnad och fokus mot något som är dömt att sluta i nederlag. 

ANNONS

Juventus får istället kämpa om Europa League-platsen med Maccabi Haifa i den sista gruppspelsomgången. Kniper Juve den anländer de till en turnering som knappast lär väcka någon entusiasm, utan förväntningar bör rimligen vara låga. 

Tränaren Massimiliano Allegri kan utnyttja den på två olika sätt. Antingen ser han Europa League som en genväg till Champions League nästa säsong, då den platsen inte kan garanteras via Serie A för tabellåttan Juve.  

Eller så kan han rotera laget i Europa efter vintern och lägga allt fokus på just ligaspelet. Skadeläget borde vara helt annorlunda efter VM, och ett Juve som väljer att samla all energi till Serie A-spelet blir ett farligt Juve.  

Just nu är det en klen tröst efter 3-4-förlusten. På 5,5 år har Juventus gått från att vara en Champions League-finalist till ett korthus i Europa. Presidenten Andrea Angelli har under tiden drömt och snickrat på projektet Super League för de mäktigaste och bästa. Hans klubb skulle inte platsat där i dag om det bara handlade om kvaliteten på planen.  

ANNONS

Alla matcher från Champions League ser du på C More och Telia Play. 

Publicerad 2022-10-25 22:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto