Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rabiot levererar äntligen - men Juventusframtiden är oviss 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic  

Adrien Rabiot var nära att lämna Juventus redan i somras, men övergången kollapsade sedan han inte kom överens med Manchester United om de personliga villkoren. Få trodde då den 27-årige mittfältaren skulle ta en nyckelroll i Juve, efter tre säsonger av ojämna prestationer. 

Snarare kunde man flina åt Max Allegris citat från säsongsinledningen, när tränaren sa att Rabiot “gör 13-14 bra saker varje match”. Hade förväntningarna på hackkycklingen sjunkit så pass att Allegri kände sig nödgad att försvara Rabiot genom att bryta ner det i siffror?  

Juventus inledning på hösten var ett haveri, men i takt med att trenden långsamt vänt uppåt har Rabiot i högsta grad haft en positiv påverkan på laget. Fransmannens fem mål från den senaste månaden gör att han tillsammans med Arek Milik är lagets näst bästa målskytt efter Dusan Vlahovic.  

ANNONS

Leandro Paredes och Paul Pogbas skador gjorde att Rabiot axlade  ledaransvaret på mittfältet, där han allt som oftast spelat bredvid ynglingar som Fabio Miretti och Nicolò Fagioli. Med en oväntat hög målproduktion adderad till den kraftfulla spelstilen har Rabiot hittat en nivå som man förväntade sig att han skulle nå ännu tidigare efter övergången från Paris Saint-Germain. 

Juventus får passa på och glädjas åt uppryckningen, för snart kan Rabiot vara förlorad. Kontraktet går ut efter säsongen och i januari är han fri att samtala med andra klubbar. Bara för en månad sedan sa Rabiot till L’Equipe att han var osäker på framtiden i Juve.  

Jag ställer mig skeptisk till om klubben vill förhandla fram en skyhög lön till PSG-produkten. Det troliga är att de släpper honom gratis i sommar. Men eftersom Juve blivit allt mer beroende av Rabiots bidrag råder det inget tvivel om att han och agentmamman Veronique skaffat sig ett utmärkt förhandlingsläge till vintern.  

ANNONS

Federico Chiesa och Rabiot firar ledningsmålet mot Inter.

Du kan följa alla matcher från Serie A på C More!

Publicerad 2022-11-09 12:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto