Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Höstens elva i Serie A 2022 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic  

Uppställning: 4-3-3 

Målvakt 

Ivan Provedel, Lazio, 15 Serie A-matcher/9 nollor, snittbetyg i La Gazzetta dello Sport: 6,26/10 
Inte ens värvad som förstamålvakt, men 28-åringen har gjort stor succé sedan han fick hoppa in i premiären. En vass skottstoppare och bra med fötterna – Ivan Provedel är i ett topplag för att stanna.  


Försvarare 

Giovanni Di Lorenzo, Napoli, 15 Serie A-matcher/0 mål/2 assister, snittbetyg i La Gazzetta dello Sport: 6,3/10 
Högerbacken tog över lagkaptensbindeln från Lorenzo Insigne och gör sin klart bästa säsong i Napoli sedan ankomsten 2019. Di Lorenzo visar oväntade ledaregenskaper, tar för sig offensivt och har hittat en ny jämnhet i spelet.  

Annons

Kim Min-jae, Napoli, 14/2/0, 6,57 
Av alla symboler som lämnade Napoli så var tappet av Kalidou Koulibaly svårast att ersätta, men Kim gör det strålande hittills. Den tidigare Fenerbaçhemittbacken är taktiskt slipad, stenhård vid dueller och säker i passningsspelet. Sydkoreanen är ett superfynd för 200 miljoner kronor. 

Rafael Tolói, Atalanta, 10/1/0, 6,65 
Atalanta ömsar skinn från attackprofeter till ett omställningslag. En som varit en konstant är lagkaptenen Rafael Tolói, vars betydelse knappast minskat med åren. Med italobrassen på planen har “La Dea” bara förlorat mot suveränen Napoli i höst. Utan honom är tabellsexan uppe i tre förluster.  

Theo Hernández, Milan, 13/2/2, 6,34 
Fransmannen har fått konkurrens från Mário Rui i epitetet “bäst vänsterback offensivt”. Det som skiljer dem åt är att Theo Hernández blivit väldigt mycket bättre defensivt under året. På motståndarens planhalva har 25-åringen breddat sin arsenal och kan numera styra spelet centralt också.  

Annons

Mittfältare 

Sergej Milinkovic-Savic, Lazio, 14/3/7, 6,53 
Serie A:s bäst koreograferade spelare är bättre än någonsin. Stundtals är serbens mittfältsspel på en egen nivå, med en verktygslåda som ständigt förvånar en. 27-åringen är en stor anledning till att Lazio ser ut som ett Maurizo Sarri-lag numera. 

Stanislav Lobotka, Napoli, 15/1/1, 6,63 
Det tog två år efter flytten från Celta Vigo. Men oj, vad självklar slovaken ser ut på seriens klart bästa mittfält. En otroligt bollsäker spelare som sällan ger bort initiativet och en underskattad nyckel i detta Napoli.  

Nicolò Barella, Inter, 15/5/6, 6,36 
Den 25-årige mittfältsdynamon går mot sin målmässigt bästa säsong i karriären. Barella står även för ett högklassigt passningsspel och har en status som bara växer och växer i den svartblå delen av Milano.  

Annons

Anfallare 

Lautaro Martínez, Inter, 15/7/4, 6,43 
25-åringen har tagit ett stort ansvar i Romelu Lukakus skadefrånvaro och blivit centralgestalten i Interanfallet. Räknar man in avslutningen på förra säsongen är argentinaren uppe i 14 mål på de 22 senaste Serie A-matcherna. Lautaro visar en hög spelintelligens utöver näsan för mål.  

Victor Osimhen, Napoli, 11/9/3, 6,9 
Inte heller denna höst har 23-åringen gått skadefri, men skadorna hindrar inte nigerianen från att toppa skytteligan i höst. Osimhem har spridit ut målen och visat en oerhörd kyla, även i stora matcher. Centern närmar sig nivån där han kommer bli för svår för Napoli att behålla. 

Chvitja Kvaratschelia, Napoli, 12/6/7, 6,83 
Det mesta har redan skrivits om denna georgiska sensation. Då har “Kvara” bara spelat drygt tre månader i Italien. Med sin finess, dribblingar och målfarlighet sitter Napoli på en guldklimp, och en spelare som kan bli helt avgörande när lo scudetto ska bärgas. 

Annons

Avbytare 

Wladimiro Falcone, målvakt, Lecce, 15 matcher/1 nolla, 6,56 

Chris Smalling, försvarare, Roma, 15 matcher/3 mål/0 assister, 6,5 

Mário Rui, försvarare, Napoli, 12/0/5, 6,33 

Adrien Rabiot, mittfältare, Juventus, 11/3/2, 6,36 

Roberto Pereyra, mittfältare, Udinese, 15/1/6, 6,46 

Ciro Immobile, anfallare, Lazio, 11/6/3, 6,4 

Ademola Lookman, anfallare, Atalanta, 15/7/3, 6,36 


Tränare 

Luciano Spalletti, 63 år, Napoli 
Tränarveteranen har gjort nästan alla rätt hittills. Spelet imponerar stort, tongivande namn har ersattas på ett sömlöst sätt och även Napolis breddspelare gör avgörande insatser. Spalletti håller på och förändrar sitt renommé helt.  

Du kan följa alla matcher från Serie A på C More! 

Publicerad 2022-11-18 15:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto