Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Holm och en utstött nederländare - de kan Juventus värva i januari 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic  

Det var inte första gången som José Mourinho sågade sina Romaspelare offentligt. Men efter 1-1-matchen mot Sassuolo tidigare i november valde tränaren att peka ut en spelare, utan att nämna namnet, som “förrått laget” och visat en “oprofessionell attityd” under sitt 25 minuter långa inhopp.  

Misstankarna hamnade på Rick Karsdorp, en 27-åring nederländare med många tatueringar och en fåfäng stil. Wingbacken hamnade utanför truppen i den efterföljande matchen mot Torino och Mourinho ombad Karsdorp att hitta en ny klubb i januari.  

Karsdorp åkte hem till Nederländerna i förväg och har sedan varken dykt upp på träningsanläggningen Trigoria eller på lagets nyligen inledda Japan-turné. Karsdorps anhang hänvisar till “psykologiska problem” som anledning till träningsfrånvaron, medan Roma inte godkänner läkarintyget utan vill göra en egen bedömning.  

ANNONS

Juventus studerar situationen noggrant i hopp om att hitta någon som kan avlasta den 34-årige Juan Cuadrado på högerkanten. Karsdorps kamp riskerar att gå till rätten, samtidigt skriver La Gazzetta dello Sport att Roma värderar honom till 17 miljoner euro då hans kontrakt löper till sommaren 2025.  

Juventus söker inga dyra lösningar i januari och blickar därför mot andra namn, som Real Madrids Alvaro Odriozola och Spezias Emil Holm. Den 22-årige svensken har inlett sin första Serie A-höst förträffligt och fick två välförtjänta startchanser i A-landslaget förra veckan.  

Att Holm skulle gå från danska SönderjyskE till Juventus på ett halvår låter som en osannolikt bra saga. Men att Juve har något intresse för Karsdorp – en medioker ytterback bara för ett par säsonger sedan – förvånar åtminstone mig.  

ANNONS

På den andra kanten visar Filip Kostic – värvad för 13 miljoner euro från Frankfurt – med sin starka form att Juve kan hitta poängspelare nedanför de högsta hyllorna. I fallet Holm handlar det lika mycket om att säkra upp ett stort Serie A-löfte, men visst vore det häftigt att se IFK Göteborg-produktens respektlösa stil i en storklubb.  

Karsdorps förväntade avsked lägger ytterligare ett novembergrått lager över Roma. Laget har bara en vinst på de fem senaste matcherna och inledde månaden med en svidande derbyförlust mot Lazio.  

Tammy Abrahams målproduktion är långt från vårens höjder och offensiven har lidit av skador på Paulo Dybala och Lorenzo Pellegrini. Entusiasmen från i somras känns som bortblåst, trots att tabellsjuan bara har tre poäng upp till Lazio på den sista Champions League-platsen.  

ANNONS

Det lilla scudettohoppet som främst Dybalas intåg väckte är borta. Bara att nå Champions League blir svårt nog om Mourinho inte blir kvitt beroendet av enskilda prestationer från hans spelare.  

Du kan följa alla matcher från Serie A på C More! 

Publicerad 2022-11-25 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto