Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ut med det förbjudna ordet, Napoli - er väntan är över 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic  

Under dagen har ett TikTok-klipp figurerat med en person som konfronteras av en annan man. Jag förstår inget av napolitanskan, men huvudpersonen väcker uppenbarligen känslor med sin tatuering och verkar framställas lite som en dåre. På underarmen har han nämligen gaddat in lo scudetto, den italienska skölden, och siffran tre.  

Tre som i antalet ligatitlar för Napoli. Kombinationen av ett lag som stormar mot en ofrånkomlig scudetto och extremt vidskepliga napolitanare innebär en delikat situation för många. Nu kan dock allt hyschande kring s-ordet sluta, för efter Inters poängtapp i kväll är Napoli 15 poäng före tabelltvåan efter 22 omgångar.  

Annons

Inter mötte krislaget Sampdoria på bortaplan och skulle givetvis vunnit matchen – som efter en uppvisning i svartblå ineffektivitet slutade mållöst. Samp är därmed på väg ner till Serie B, Inter kommer att missa ligatiteln för andra säsongen i rad.  

Det ska till ett episkt ras nu om titeln inte hamnar hos Napoli för första gången på 33 år. Om ens det skulle räcka. Napoli är så överlägset den här Serie A-upplagan att det knappt spelar någon roll vad Inter eller något annat lag gör.  

De har vunnit 17 av de 18 senaste ligamatcherna, där den enda förlusten kommit mot just Inter. Det fanns fog för att tro att Napoli skulle börja darra efter nederlaget den 4 januari. Helt felaktigt visade det sig.

Bland annat har skytteligaledaren Victor Osimhen gjort åtta mål på de sex senaste matcherna, och parhästen Chvitja Kvaratschelia står på nio mål och elva assister hittills.  

Annons

En djupare analys över lagets oväntade dominans kommer vid ett annat tillfälle. Nu vill jag bara uppmana alla Napolifans att sluta hålla igen. Ut med det förbjudna ordet – er långa väntan är över.  

Publicerad 2023-02-13 23:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto