Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så stängde Milan ner Kulusevski och Spurs 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Milan har lämnat sin avgrundsdjupa kris. Eller? 1-0 efter den första Champions League-åttondelen mot Tottenham ger inte bara ett bra utgångsläge inför returen, utan välbehövligt lugn till en pressad spelargrupp och dess tränare Stefano Pioli.  

Med Brahim Díaz segermål i den sjunde minuten, som föranleddes av säsongens räddning från Fraser Forster, kunde hemmalaget diktera resten av matchen på egna villkor. Wingbacken Theo Hernández låg bakom målchansen och hittade tillbaka till sitt vanliga turboaggregat.  

Tillsammans med Rafael Leão körde kantduon stundtals i åttor runt den liljevita försvarslinjen. Leão såg, efter några veckor med kontraktsspekulationer, äntligen inspirerad ut och var x-faktorn som Milan så desperat behöver i offensiven.  

Annons

Den som hamnade i kläm på den kanten var Dejan Kulusevski, som efter en dålig inledning aldrig hittade in i matchen. Högeryttern hade ett skott som blockerades i den andra halvleken innan han byttes ut mot Richarlison i minut 70. 

Svensken togs bryskt av framförallt Malick Thiaw, sommarförvärvet som sent omsider fått chansen i Piolis backlinje. Kvällens match var den tredje i rad som Milan spelade med tre mittbackar, en åtgärd som Pioli vidtog efter att hans lag släppt in 18 mål på sju matcher.  

Mot Tottenhams föga konstruktiva anfallsspel fungerade formationen utmärkt. Thiaw, Pierre Kalulu och Simon Kjær spelade stenhårt med man-man-inslag mot Spurs offensiva stjärntrio, och släppte knappt till några målchanser framför en San Siro-publik som väntat i nio år på en CL-åttondel.  

Annons

Denna fembackslinje blev alltför baktung i derbyt mot Inter förra söndagen, innan laget hittade något bättre form under fredagens förlösande 1-0-vinst mot Torino. Jag är inte säker på om Pioli satsar vidare på fembackslinjen, men den har åtminstone fått Milan att sluta blöda.  

Under slutskedet hade dessutom Thiaw och inhopparen Charles De Ketelaere varsitt läge att ordna ett drömresultat inför returen, men Milan fick nöja sig med 1-0 och kan räkna med ett annat sorts tryck mot sig i London om några veckor. Pioli är inte längre on fire, som fansen sjöng länge, men hans spelare har på bara en vecka återfunnit glöden igen.

Alla matcher från Champions League ser du på C More 

Publicerad 2023-02-14 23:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto