Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

LISTA: 15 bästa värvningarna säsongen 2022/23 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

15. Filip Kostic, Juventus (värvad från Frankfurt för 13 miljoner euro), 23 Serie A-matcher/2 mål/6 assister, snittbetyget 5,78/10 i La Gazzetta dello Sport. 
Serben, något så ovanligt som en traditionell vänsterytter, är ingen spektakulär spelare. Hans vänsterfot passar dock som handsken i tränaren Max Allegris pragmatiska fotboll och inläggen är det oftast hög kvalitet på. En något underskattad spelare som hittat sin plats även i Juventus.

14. Francesco Acerbi, Inter (Lazio, lån med köpoption), 16/0/0, 6,21 
Säsongen har präglats av oklarheter kring olika Interförsvarares framtid. Acerbi å sin sida har gett positiva besked på planen och den 35-årige mittbacken tar en allt större roll i trebackslinjen. Hans tidigare tränare i Lazio, Simone Inzaghi, sägs vilja göra övergången permanent i sommar.  

Annons

13. Ivan Provedel, Lazio (Spezia, 2M euro), 23 matcher/12 nollor, 6,26 
Italienaren degraderade den tilltänkta ettan Luis Maximiano till att bara bli cupmålvakt, och Provedels plats är i dag odiskutabel. 28-åringen står för spektakulära räddningar samtidigt som han ger backlinjen trygghet. Ett kap för det priset.  

12. Nicolò Rovella, Monza (Juventus, lån), 17/0/0, 6,35 
21-åringen gjorde tre korta inhopp för Juventus innan han lånades ut på nytt i augusti. Sedan dess har flera av hans yngre Juvekonkurrenter blommat ut, och frågan är om inte Rovella borde spelats in redan nu i vitsvart. Den skottglade mittfältaren har bevisat sitt värde i succénykomlingen Monza och kommer bli att räkna med i Juve kommande säsong.  

Nicolò Rovella till vänster.

11. Boulaye Dia, Salernitana (Villarreal, lån med köpoption), 21/8/4, 6,04 
Senegalesen bär ett tungt lass i det kaotiska Salernitanas kamp för överlevnad. Dia kan spela på flera offensiva positioner och har förmågan att sprida ut målen även i ett bottenlag. Syditalienarna har rekryterat massor av spelare det senaste året. Värvningen av Dia är förmodligen den bästa.  

Annons

10. Bremer, Juventus (Torino, 41M euro), 19/1/0, 5,86 
Bortsett från skräckmatchen i Neapel förra månaden har brassebacken motsvarat de högt ställda förväntningarna. 25-åringen är stark, följsam och bidrog stort när Juventus lyckades hålla nollan i åtta raka Serie A-matcher innan fadäsen mot Napoli.  

9. Perr Schuurs, Torino (Ajax, 9M euro), 17/0/2, 6,43 
Nederländaren är just Bremers ersättare i Torino och den som klubben valde före Isak Hien i somras. De ångrar sig nog inte, för Schuurs har stått för en utmärkt debutsäsong i Serie A. 23-åringen är en ledargestalt som bara kommer att bli bättre i den vinröda tröjan.  

8. Wladimiro Falcone, Lecce (Sampdoria, lån med köpoption), 23/3/, 6,47 
27-åringen med ett av Serie A:s mest originella namn behövde många år för att hitta rätt i toppfotbollen. Genombrottet har kommit i nykomlingen Lecce, som är på god väg att säkra kontraktet bekvämt. Målvakten har bara släppt in 26 mål och hållit en hög nivå hela säsongen.  

Annons

7. Armand Laurienté, Sassuolo (Lorient, 10M euro), 17/4/3, 6,44 
Ett halvår efter Jérémie Bogas flytt till Atalanta hittade Sassuolo en ny underhållare på vänsterkanten. 24-årige Laurienté börjar ta Serie A med storm och är med över sex lyckade dribblingar per match – enligt Playmaker.AI – en av ligans bästa en-mot-en-spelare.  

Armand Laurienté.

6. Rasmus Højlund, Atalanta (Sturm Graz, 17,2M euro), 19/6/2, 6,44 
Dansken har på ett imponerande sätt axlat ansvaret i anfallet och förpassat den skadeförföljde Duván Zapata till en inhopparroll. 20-åringen är otroligt snabb och visar en mognad som är sällsynt för hans ålder. Højlund har potentialen att gå för ännu större pengar än de 50 miljoner euro som Tottenham betalade för Cristian Romero förra sommaren.  

5. Ángel Di María, Juventus (Paris SG, free agent), 14/4/3, 6,10 
Den 35-årige världsmästaren hade säkert hotat om förstaplatsen på listan om inte det varit för alla skador. När Di María väl spelat har han varit Juves bästa spelare och den absolut viktigaste offensiva pjäsen. Den makalösa skruven mot Nantes i veckan var bara det senaste beviset på ett geni som har få motsvarigheter i Serie A.  

Annons

4. Paulo Dybala, Roma (Juventus, free agent), 16/8/7, 6,71 
Inte heller den här argentinaren har förskonats från skador. José Mourinhos gråa lag, som gjort klart minst mål (30) av topplagen, förlitar sig enormt mycket på sin enda kreativa kraft. 29-åringen behöver ta Roma tillbaka till Champions League, och än så länge har Dybala hanterat pressen galant.  

3. Kim Min-jae, Napoli (Fenerbaçhe, 18M euro), 22/2/1, 6,47 
27-åringens nickstyrka och förmåga att läsa spelet gjorde att han snabbt raderade Napolifansens ångest över Kalidou Koulibaly-försäljningen. Utöver att vara en ledargestalt i Serie A:s bästa försvar har sydkoreanen klarat prövningarna även i Champions League. Sportchefen Christiano Giuntoli har gjort det igen.  

Annons

2. Ademola Lookman, Atalanta (RB Leipzig, 9,2M euro), 22/12/5, 6,43 
Det är svårt att förstå hur anfallaren behövt all den här tiden, efter genombrottet i Everton för några år sedan, för att visa dessa höjder. Nigerianen är med sin acceleration och avslutsförmåga en plåga för seriens försvarare. En väldigt sevärd spelare som kan säljas för det mångdubbla den dagen Atalanta känner för det.  

1: Chvitja Kvaratschelia, Napoli (Dinamo Batumi, 11,5M euro), 19/10/11, 6,76 
Hur man än försöker skärma av hajpen kring 22-åringen går det inte att sätta georgiern på något annat än plats ett. I en värld med scouter och analysverktyg på precis vartenda ställe hittade Napoli ett råämne nära Kaukasus. Som längst har vänsteryttern gått två ligamatcher i rad utan poäng, vilket fått folk att skruva på sig. Det säger allt om standarden och förväntningarna på “Kvara” efter några månader med hans magi.  

Annons
Publicerad 2023-02-25 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto