Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Napoli är ett lag att frukta i CL-slutspelet

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

En outsider till Champions League-titeln? Jo, ett lag som vunnit sju av åtta matcher mot Liverpool, Ajax och förra årets två Europa League-finalister har definitivt en varningsflagg hissad. Inför fredagens kvartfinallottning är Napoli ett lag som ingen önskar att möta i Champions League-slutspelet.  

Den italienska serieledaren avfärdade Eintracht Frankfurt utan några bekymmer i dubbelmötet. Detta med en bergfast defensiv som höll nollan över två matcher, och ett anfallsspel som visat större höjder men ändå gjorde fem mål på Frankfurt.  

Napoli kunde gå på halvfart i kvällens retur. En trefjärdedelschans räckte för att Victor Osimhen skulle släcka tyskarnas chanser med en bedårande vacker nick i den 45:e minuten, och två nya mål följde. För första gången är Partenopei framme i Champions Leagues kvartsfinal. 

ANNONS

Den 18 poäng stora ledningen gentemot nästa lag i Serie A-tabellen gör att Napoli helt och hållet kan fokusera på CL-slutspelet. Inte för att Luciano Spalletti gillar att ändra – startelvan är fixerad så när som på en eller två positioner – och laget åkte ur Coppa Italia på straffar mot bottenlaget Cremonese när tränaren roterade tio namn.  

Men lyxen att kunna satsa på Champions League gör att Napoli blir livsfarligt för alla kvarvarande lag. Defensiven har släppt in minst mål i Serie A, mittfältet är ett av Europas passningsskickligaste och längst fram har superduon med Osimhen och Chvitja Kvaratschelia gjort 53 mål och assister tillsammans.  

Enligt La Gazzetta dello Sports sammanställning är bara Mbappé och Messi i PSG samt Manchester Citys Haaland och De Bruyne bättre, med 66 respektive 64 poäng. Bland de kvarvarande lagen ser jag bara att City och Real Madrid går in som favoriter i en eventuell kvartsfinal mot Napoli.  

ANNONS

Att Serie A har med tre lag så här långt framme i turneringen har inte hänt sedan det italienska lyckoåret 2006. Utan att påstå att Serie A närmat sig de andra toppligorna bevisar detta att flera klubbar i Serie A-toppen är välfungerande, låt gå för att bjässen Juventus havererar på flera plan.  

VM-kvalmissarna till trots så sker en hel del positiva saker inom italiensk fotboll. Milanoklubbarna snittar runt 70 000 åskådare på hemmaplan och i Neapel har runt 50 000 i snitt kommit till årets hemmamatcher. Det råder inget tvivel om Italien som fotbollsland återfått både glans och självförtroende sedan EM-guldet häromåret.  

Du kan följa alla matcher i Champions League på C More. 

Publicerad 2023-03-15 22:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto