Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lautaros mästarklass gav Inter cuptiteln - och skickar en varning inför CL-finalen 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Att se den italienska cupfinalen 2023 var som att sätta sig i en bil utan säkerhetsbälten – och trycka plattan i mattan. Eller som att uppleva Championship-tempo under en romersk försommarhimmel.  

Tre minuter in i matchen hade Fiorentina tagit ledningen genom Nicolás González, efter taffligt försvarsarbete från Inter. Fiorentina-yttern satte tonen för en cupfinal som skulle få en stark argentinsk prägel. Matchen-i-matchen mot landslagskollegan Lautaro Martínez vann han dock inte.  

Trots ledningen fick Florenslaget aldrig ordning på den defensiva strukturen. Inter hittade stora ytor bakom Fiorentinas vänsterförsvar med lagkaptenen Cristiano Biraghi och Lucas Martínez Quarta – kvällens mest olycklige argentinare. Ytor som man bara inte kan ge Lautaro.  

Annons

En enkel passning skar genom La Violas försvar och hittade Interanfallaren som kvitterade i den 29:e minuten. Segermålet åtta minuter senare visade prov på Lautaros mästerliga avslutsförmåga, och effektiviteten var den stora skillnaden mellan lagen i kväll. 

Fiorentina gjorde ett rejält försök att nå klubbens första cuptitel på 23 år. Inhopparen Luka Jovic, som tappat sin anfallsplats till bäste målskytten Arthur Cabral, missade två enorma lägen inom loppet av tre minuter, och ytterligare ett till strax innan slutsignalen.  

Fiorenina fick bittert konstatera att de förlorat den första av två finaler i vår. Inter däremot försvarade Coppa Italia-titeln från i fjol och tränaren Simone Inzaghi står på tre vinster i turneringen.  

Annons

Det är otroligt hur 47-åringen på drygt 1,5 månad gått från att vara nästan-avskedad till en titelvinnare på nytt. Vd:n Beppe Marotta garanterade häromdagen Inzaghis plats på tränarbänken nästa säsong och få Interfans kan ifrågasätta beslutet.  

Den stora anledningen till det ökade förtroendet är förstås resan i Champions League. Nu tror jag inte att en förlust i kväll hade påverkat utgången mot Manchester City nämnvärt, men segern och den hägrande topp fyra-platsen i Serie A gör att Inter ser ut som ett riktigt starkt lag inför CL-finalen.  

Allra bäst form visar Lautaro Martínez. Vinstmålet var 25-åringens hundrade i Intertröjan och med 26 fullträffar i alla turneringar har han stått för sin bästa notering i svartblått. Sedan Inter bröt förlusttrenden i Serie A för en månad sedan har Lautaro nätat nio gånger totalt.  

Annons

En hel del av snacket inför Champions League-finalen kommer handla om Erling Braut Haaland. City-anfallaren får en värdig motståndare i anfallsduellen den 10 juni, och det är inte alls säkert att norrmannen kommer stå som vinnare i den.  

Publicerad 2023-05-24 23:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto