Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongens lag i Serie A 2022/23 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Notera att elvan bara baseras på prestationer i Serie A.  

Formation: 3-3-1-3 

Målvakt 

Guglielmo Vicario, Empoli, 31 Serie A-matcher/7 nollor, snittbetyget 6,43/10 i La Gazzetta dello Sport 
En 26-årig målvakt som slagit igenom ganska sent i karriären. Vicario fick aldrig chansen i Cagliari, men har de senaste två säsongerna etablerat sig i Serie A. Under 2022/23 sticker han med stabila prestationer och massor av avgörande räddningar för lilla Empoli. 

Försvarare 

Giovanni Di Lorenzo, Napoli, 36 Serie A-matcher/3 mål/4 assister, snittbetyget 6,31 i La Gazzetta dello Sport 
Di Lorenzo är i mina ögon kanske spelaren som tagit störst kliv i sin utveckling, från en bra högerback till riktig elit. Lagkaptenen levererar poäng, är otroligt bra defensivt och en ledare dessutom. Klippa.  

Annons

Chris Smalling, Roma, 31/3/1, 6,51 
Försvaret är Romas stora styrka och 33-åringen är dess hänförare. Smalling har sluppit de senaste årens skadebesvär och stått för sin bästa säsong på länge. En följsam och tuff mittback som känns självklar i Serie A-kontexten.  

Kim Min-jae, Napoli, 35/2/2, 6,42 
En sensationellt bra värvning för 20 miljoner euro som inte behövde någon anpassningstid alls i Napoli. Sydkoreanen har gjort det så bra att risken är överhängande att han lämnar mästarlaget efter bara ett år.  

Kim mot Sergej Milinkovic-Savic.

Mittfältare 

Adrien Rabiot, Juventus, 31/8/4, 6,24 
Tvåvägsspelaren gör sin klart bästa säsong i Juvetröjan och är faktiskt lagets näst bästa målskytt i ligaspelet. Till slut visade 28-åringen upp hela sin palett med duellstyrka, passningsspel och genombrottskraft.  

Annons

Stanislav Lobotka, Napoli, 37/1/1, 6,43 
På tal om att uppfylla potential har slovaken inte bara varit bäst på sin position i Serie A. Lobotka tillhör de främsta defensiva mittfältarna i hela Europa, och är den som får Napolis flytande anfallsspel att flöda. Ett passningsgeni i terrier-förpackning.  

Hakan Çalhanoğlu, Inter, 33/3/6, 6,35 
Turken tog steget ner från offensivt mittfält och petade Marcelo Brozovic i playmaker-rollen. Çalhanoğlu hånades från alla håll efter flytten från fjolårsmästaren Milan och svarade med sin mest kompletta säsong någonsin. Fortfarande saknar hans tillslag någon motsvarighet i fotbollsvärlden. 

Trequartista 

Luis Alberto, Lazio, 35/6/7, 6,34 
Inledde säsongen på bänken och verkade inte i harmoni med klubben. Den 30-årige spanjoren ryckte sedan upp sig och hittade tillbaka till tidigare höjder. Få spelare är lika eleganta i Serie A som en Luis Alberto på spelhumör.  

Annons

Anfallare 

Paulo Dybala, Roma, 24/11/7, 6,50 
Under tiden som Tammy Abraham och Andrea Belotti kämpat med målskyttet har Dybala burit de gulrödas offensiv. Debutsäsongen i Roma hade varit en totalsuccé om det inte vore för 29-åringens återkommande skadeproblem.  

Victor Osimhen, Napoli, 31/25/5, 6,83 
Skytteligaledare med fyra måls försprång inför slutomgången. En smart anfallare som är en mardröm för försvarare att möta med sin rörlighet och fysiska kapacitet. Kortfattat är Osimhen Serie A:s bästa spelare säsongen 2022/23.  

Chvitja Kvaratschelia, Napoli, 33/12/13, 6,56 
Det georgiska yrvädret har faktiskt bara gjort en poäng i Serie A under april och maj. Ändå är 22-åringen given i elvan, vilket säger en del om hans makalösa inledande månader i klubben. Kvaratschelia har en skrämmande stor potential, och vi har troligen inte sett det bästa än.  

Annons

Avbytare 

Ivan Provedel, målvakt, Lazio, 38/21, 6,25 

Danilo, försvarare, Juventus, 36/3/3, 6,14 

André-Frank Zambo Anguissa, mittfältare, Napoli, 35/3/5, 6,32 

Mattia Zaccagni, ytter, Lazio, 34/10/7, 6,44 

Lautaro Martínez, anfallare, Inter, 37/21/7, 6,37 

Tränare 

Luciano Spalletti, 64 år, Napoli 
Slog hål på två myter: Att Napoli inte kan vinna Serie A (utan Maradonas hjälp) och att han själv inte kan erövra lo scudetto. Spallettis lag gjorde det med en förkrossande överlägsenhet, och som det mest underhållande mästarlaget på mycket länge. Trägen vinner.  

Du kan se alla matcher i Serie A på C More! 

Publicerad 2023-06-04 13:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto