Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fem detaljer som kan avgöra Champions League-finalen 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Lukaku eller Dzeko i anfallet? 
Edin Dzeko åtnjuter Simone Inzaghis förtroende i viktiga matcher, men Romelu Lukaku är sent omsider igång på allvar. När belgaren gavs förtroendet från start nätade han fem gånger under de fem avslutande Serie A-matcherna. I frågan om vem som inleder bredvid givne Lautaro Martínez är Dzeko tekniskt vassare och rörligare, medan Lukaku är fysiskt starkare och i en bättre målform.  

Inzaghi kan också välja Lukaku för hans djupledshot och snabbhet. Inter får rikta in sig på omställningsspel i Champions League-finalen och bakom Manchesters Citys fyrbackslinje finns yta att springa på. Lukaku är oerhört svårfångad när han tar emot bollen, släpper och går mot mål – för vilken försvarslinje som helst i världen.  

Annons

Kampen på mittfältet 
Inter formerar en 3-5-2-uppställning men kommer vara i numerärt underläge centralt i planen. Detta eftersom den briljante John Stones allt som oftast tar steget upp bredvid Rodri på defensivt mittfält och tillåter Ilkay Gündogan att cirkulera närmare Kevin De Bruyne längre fram. Och då högerkantens Bernardo Silva gillar att vandra inåt kommer Inter ha fullt upp med att hålla koll på alla centralt i planen.  

Inzaghi har föredragit ett innermittfält med Nicolò Barella, Hakan Çalhanoğlu och Henrich Mchitarjan, men den senare har precis återvänt från en skada. Alternativet att låta Marcelo Brozovic gå före armeniern kan vara något, inte minst för att “Brozo” är så bolltrygg och klarar att spela sig ur Citys presspel. 

Annons

Vem stoppar Haaland? 
De svartblå har å andra sidan tre mittbackar som kan omringa Erling Braut Haaland. När säsongen inleddes var tanken inte att Francesco Acerbi och wingbacken Matteo Darmian skulle ackompanjera Alessandro Bastoni i försvarsled. Men trion har bildat en försvarsmur som lyckats hålla nollan i fem av sex slutspelsmatcher i Champions League. Haaland har dock krossat bättre försvarare än dessa så Darmian-Acerbi-Bastoni måste prestera på deras absolut högsta förmåga.  

Minimera kvalitetsskillnaden, Inter 
Trippeljagande Man City går in till finalen som storfavorit och är förstås bättre individuellt än Inter. Därför måste de svartblå spelarna minimera kvalitetsskillnaden i den mån det går. Wingbacken Denzel Dumfries får inte slarva i inläggsspelet, vilket han tenderar att göra, och till vänster behöver Federico Dimarco inläggsfot hålla samma höga nivå som den gjort hela säsongen, där den 25-årige milanesaren gjort fem assist var i Serie A och Champions League. Det kommer finnas ytor på kanterna som Dimarco och Dumfries kan såra City på.  

Annons

Inzaghis matchcoachning 
Ett ständigt återkommande ämne. Den 47-årige tränarens svaghet är matchcoachningen, men den har faktiskt varit hyfsat bra den senaste tiden. Inte minst i Champions League, där Inzaghi visat att han är en utmärkt cuptränare. Inters bänk kan inte jämföras med Citys, som inte minst har fler matchvinnare. Nämnde Lukaku är Inzaghis största trumfkort om han väljer 30-åringens som inhoppsaltarnativ, och Milan Skriniar är aktuell för en bänkplats efter en lång skadefrånvaro. Inzaghi har inte råd att gå fel i de taktiska besluten under finalen.  

Publicerad 2023-06-10 11:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto