Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sista chansen att undvika ett VM-fiasko

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Vinna eller försvinna – det är vad som gäller för Tyskland efter fiaskopremiären mot Japan. Rent matematiskt kan det gå med ett oavgjort resultat, men då är det flera andra faktorer som måste falla in rätt för Tyskland. Så för att göra det enkelt och realistisk, seger eller ta nästa flyg hem.

MÅNGA FRÅGETECKEN

Inför dagens ödesmatch har det framförallt pratats om hur Hansi Flick kommer ställa upp det tyska landslaget. Mot Japan visade flera spelare på individuella misstag, såsom försvararna Niklas Süle och Nico Schlotterbeck. Många före detta spelare, såsom Lothar Matthäus och Bastian Schweinsteiger har också gått ut och sagt att de saknade både passion och ledarfigurer på planen. Den stora frågan är nu vilken lösning som Flick har funderat ut. Under hans sjutton matcher som förbundskapten har Tyskland haft tolv olika sorters uppsättningar av försvarslinjen. Med tanke på att det finns så många olika spelaralternativ och därmed möjligheter till olika sorters formationer är det nästintill omöjligt att säga exakt hur Tyskland kommer spela. Det finns dock vissa starka tendenser. Ett alternativ som många i Tyskland tror på är följande:

ANNONS

Med denna formation skulle man stärka det centrala mittfältet med trion Ilkay Gündogan, Joshua Kimmich och Leon Goretzka. En trio som har olika spetskvalitéer och som därmed skulle göra livet surt för Spaniens mittfält.

Sedan har en annan lösning diskuterats intensivt. Det är ett alternativ som jag på förhand personligen hade velat undvika, men med tanke på rådande omständigheter så tycker jag trots allt att det kan vara den rätta lösningen:

Enligt alternativet ovan kliver Joshua Kimmich återigen in som högerback. En position som den mångsidiga tysken behärskar. Tränaren Flick har dock sedan han tog över Tyskland varit tydlig med att han vill ha Kimmich i mittfältet då han är en av världens bästa centrala mittfältare. Spindeln i nätet som besitter både de defensiva såväl som offensiva egenskaperna. Men med tanke på att Tyskland saknar en högerback på en absolut toppnivå och att man har flera starka alternativ centralt är detta i slutändan kanske det som Flick bör satsa på. Vi såg ju tydligt mot Japan hur mycket boll Tysklands backlinje väljer att ha och att då ha en Kimmich som HB istället för Süle kommer ge betydligt bättre uppspelsalternativ. Att ha Kimmich som högerback är dessutom något som Flick känner igen från hans tid i Bayern München. Kimmich spelade nämligen som HB när Bayern vann Champions League tillsammans med den nuvarande förbundskaptenen.

ANNONS

Med Kimmich som HB, Goretzkas genombrottskraft i mittfältet tillsammans med Gündogans spelförmåga känns det som att Tyskland skulle hitta en bättre balans. Ska ju också understrykas att Kimmich har en väldigt känslig högerfot som han kan använda sig av även på HB-positionen.

ANNONS

När det kommer till de offensiva positionerna finns det som bekant fler alternativ. Vi får inte glömma bort att Flick eventuellt också kan plocka in en Leroy Sané som skulle kunna vara tillbaka från sin skada (50/50 i dagsläget).

Oavsett vilka elva spelare Flick tar ut i startelvan så måste laget prestera – visa vilja och passion in i det sista. Det finns inga ursäkter. Den sportsliga stoltheten står på spel och dagens uppgift är inte omöjlig. Ja, Spanien har ett extremt starkt lag och de kommer också med ett enormt självförtroende in i denna match med tanke på 7:0 segern mot Costa Rica. Tyskland är dock inga nykomlingar i detta sammanhang. Alles oder nichts, los gehts!

ANNONS
Publicerad 2022-11-27 01:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto