Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kontrakten som löper ut - "Otrolig tung smäll om de tappar honom"

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Året går mot sitt slut och så gör även flera kontrakt i Bundesliga (utgående kontrakt sommaren 2023). I detta blogginlägg tänkte jag ta upp ett par spelare vars framtid är osäker och som kan komma att lämna sina respektive klubbar på free transfer i sommar.

Marcus Thuram (25), Borussia Mönchengladbach

Thuram har de senaste veckorna visat framfötterna för hela världen när han representerade Frankrike. Under hösten har anfallaren även stått för fina siffror i Gladbach – 13 mål och fyra assist på 17 tävlingsmatcher. Den 1,92 meter långe Thuram har verkligen alla parametrar för att bli en världsanfallare; fysiken, farten, tekniken och spelsinnet. Det mesta talar för att han inte kommer förlänga med Gladbach och därmed gå på free transfer i sommar till en ny klubb. Jag hoppas personligen att han väljer en BL-klubb, men tyvärr är det många toppklubbar i Europa som rycker i honom.

ANNONS

Evan Ndicka (23), Eintracht Frankfurt

Försvarsgiganten fick sitt stora internationella genombrott förra säsongen när han var en nyckelfigur i Eintracht Frankfurts Europa League-seger. Flera storklubbar såsom Manchester United och Arsenal har ryktats vara ute efter den Paris-födde Ndicka. Det kommer bli väldigt svårt för Eintracht att hålla kvar försvararen. Tungt tapp för BL-klubben.

Marco Reus (33), Dortmund

En av Bundesligas största profiler är Marco Reus. Det mesta pekar på att Reus kommer förlänga sitt kontrakt i början på 2023. Kaptenen har nu varit i Dortmund i över 10 år och vi kommer förhoppningsvis kunna njuta av honom i BVB-tröjan ett par år till.

Mats Hummels (34), Dortmund

Apropå profiler, Mats Hummels kontrakt med Dortmund löper också ut. Den forne världsmästaren fick se sig petad ur Flicks VM-trupp trots en stark höst. Med tanke på konkurrensen i BVB (Süle och Schlotterbeck) lär speltiden blir allt mindre för 34-åringen. Min magkänsla säger att både BVB och Hummels kommer hitta en lösning som passar båda parterna. 

ANNONS

Daichi Kamada (26), Eintracht Frankfurt

Precis som klubbkollegan Ndicka så visade Kamada på framfötterna när Eintracht vann Europa League förra säsongen. Han har dessutom varit höstens formstarkaste spelare (i Bundesliga) enligt den prestigefyllda tidningen Kicker. Fortsatt oklart hur framtiden ser ut för den japanska landslagsmannen. Det har ryktats om både Dortmund och Barcelona i tysk och spansk media.

Yann Sommer (34), Borussia Mönchengladbach

En av Bundesliga och enligt mig toppfotbollens skickligaste målvakter, Yann Sommer, ser ut att lämna Gladbach i sommar efter åtta år i klubben. I dagsläget ryktas han till Bayern med tanke på Manuel Neuers skadesituation, men det har också skrivits att Manchester United är intresserade av schweizaren. Som vi alla vet har målvakter i regel längre karriärer och med tanke på att Sommer fyller 35 i sommar och är relativt skadefri så har han förhoppningsvis minst tre år kvar på den stora scenen.

ANNONS

Youssoufa Moukoko (18), Dortmund

Många kontrakt löper ut i BVB-lägret. Ytterligare ett är det som tillhör supertalangen Moukoko. Anfallaren ryktas till flera storklubbar såsom Chelsea och Barcelona. Dortmund hoppas dock kunna lösa en förlängning och BVB’s trumfkort är huvudtränaren Edin Terzic som sedan flera år tillbaka håller ett extra öga på Moukoko. Dortmund och Moukoko sägs dock inte vara överens om det ekonomiska – vi får se om den tyska storklubben löser detta. Skulle man tappa Moukoko på fri transfer hade det varit en otroligt tung smäll.

Eric Maxim Choupo-Moting (33), Bayern München

ChoupoDowski som han har kallats under hösten har haft en magisk säsongsinledning. FCB-strikern har stått för elva mål och tre assist på 16 tävlingsmatcher. Bayern vill gärna förlänga med 33-åringen, men enligt tysk media vill anfallaren inte vara backup längre utan istället vara garanterad regelbunden speltid. Detta är något FCB egentligen inte vill erbjuda Choupo-Moting med tanke på att klubben vill värva en anfallare till sommaren. Vi får se om ”Mr Free Transfer” återigen lämnar en klubb som bosman.

ANNONS

Här kommer några fler spelare som har utgående kontrakt:

  • Konrad Laimer (25), RB Leipzig (sägs vara klar för Bayern München)
  • Ramy Bensebaini (27), Borussia Mönchengladbach (sägs vara klar för Dortmund)
  • Raphel Guerreiro (29), Dortmund
  • Marvin Plattenhardt (30), Hertha Berlin
  • Karim Bellarabi (32), Bayer Leverkusen
  • Rani Khedira (28), Union Berlin
  • Simon Terodde (34), Schalke
  • Sebastian Andersson (31), FC Köln
Publicerad 2022-12-31 08:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto