Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gyllene chans att plocka Englands kapten

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Att Bayern München är intresserade av Harry Kane är ingen hemlighet. En flytt har dock enligt många varit en omöjlighet på grund av olika faktorer. Till och med Bayerns ledning börjar tvivla på sannolikheten att Kane kan tänka sig lämna England för spel i München.Frågan är dock om en flytt denna sommar är mer rimlig än någonsin tidigare. I skrivande stund ligger Tottenham på en femteplats i Premier League – två poäng bakom fyran och två poäng framför sexan.

En extremt tuff konkurrens när det kommer till Champions League-platserna (1–4). Skulle Spurs inte lyckas knipa en CL-plats så bör en flytt för Kane rent teoretiskt vara mer möjlig. Man blir ju som bekant inte yngre med tiden och Kane fyller 30 år senare i år. Dessutom påbörjar Kane sin sista säsong på det nuvarande kontraktet i höst (utgående sommaren 2024). Sommarens transferfönster skulle kunna vara hans gyllene och sista chans att ta steget till en topptoppklubb och därmed ha större möjligheter att vinna titlar. Kane har galet nog inte vunnit någon titel under sin professionella karriär, ännu. Detta är något han skulle kunna ändra på i Bayern München. FCB skulle också rent spelmässigt vara en perfekt klubb för Kane. Hans spelstil passar in i Nagelsmanns bygge och han skulle få bollar serverande på ett löpande band av bland annat Leroy Sané, Serge Gnabry, Sadio Mané och Jamal Musiala.

ANNONS

Skulle Kane packa resväskan och flytta till München skulle han bli den 28:e engelsmannen i Bundesligas historia. Engelsmannen som har flest ligamatcher i Bundesliga spelade också i Bayern – Owen Hargreaves (145 matcher).

I Bayern har det bara funnits två engelsmän – tidigare nämnda Hargreaves och Omar Richards som i somras lämnade klubben för spel i Nottingham Forrest. Vi får helt enkelt avvakta och se om denna flytt blir verklighet. Personligen hade jag gillat den. Alltid roligt när duktiga spelare ansluter sig till Bundesliga och dessutom hade det varit intressant att se hur engelsmännens bevakning och syn på Bundesliga skulle förändras när deras landslagskapten spelar där. Jag är nog inte heller ensam om att vilja se Kane i lederhosen, jag tror det skulle klä honom.

Publicerad 2023-01-14 08:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto