Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Perfekt värvning av Manchester United

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

På självaste Deadline Day kom beskedet att Christian Eriksen tyvärr kommer missa stora delar av resterande säsong på grund av denna incident:

Trots den knappa tiden till att vinterfönstret skulle stänga löste United en värdig ersättare till dansken, nämligen Marcel Sabitzer. Enligt uppgifter ska United och Bayern fixat övergången på knappa 12 timmar, från det att PL-klubben kontaktade den tyska jätten till att Sabitzer presenterades i Manchester.

Detta är enligt mig en suverän värvning. Många kanske är skeptiska med tanke på hans mindre smickrande tid i Bayern München, men det ska sägas att Sabitzer ej är den första kvalitetsspelaren som inte riktigt lyckas slå sig igenom i Bayern. När han gick från RB Leipzig till München tillsammans med sin tränare Julian Nagelsmann trodde många att han skulle få en flygande start i FCB, men österrikaren hade svårt att hitta sin plats. Med tanke på den givna duon Leon Goretzka och Joshua Kimmich i det centrala mittfältet och sedan konkurrensen i det offensiva ledet (Müller, Gnabry, Sané, Coman etc.) har det för det mesta blivit inhopp för Sabitzer. Man ska dock inte glömma bort vad för kvalitéer han besitter. Sabitzer är en väldigt mångsidig spelare som tycker om att röra sig runt på planen och dirigera spelet genom både korta och långa passningar – han är fysisk stark, han har hög arbetsmoral, han är tvåfotad, har en bra blick för spelet och han besitter en ordentlig skotteknik.

ANNONS

Under hans två säsonger i RB Leipzig när Nagelsmann var tränare var det ingen som gjorde fler mål utanför straffområdet i Bundesliga.

Sabitzer tycker om att ta ansvar, något vi har sett tidigare när han var en bärande pjäs i RB Leipzig. Får han förtroendet från Erik ten Hag är jag inte det minsta tveksam över att Sabitzer kommer kunna fylla Eriksens skor. En klockren värvning av Manchester United, både ur ett sportsligt och ekonomiskt perspektiv.

Publicerad 2023-02-04 00:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto