Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ovärdigt - rena rama "Kindergarten"-beteendet

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Förra veckan publicerades två intervjuer med Manuel Neuer – den ena i Süddeutsche Zeitung och den andra i The Athletic. Ingen av dem var godkänd av Bayern München. Neuer hade aktivt valt att göra detta på egen hand, något som kan få enorma följder. I en av intervjuerna säger Neuer bland annat:

”Det var ett slag för mig – när jag redan var på marken. Det kändes som någon rev ut mitt hjärta (..) Det var det mest brutala jag har upplevt i min karriär och jag har upplevt mycket.”

Manuel Neuer

Väldigt stark och tydlig kritik från kapten Neuer riktad mot klubbledningen.  

Det Neuer pratar om här är när Toni Tapalovic fick lämna sin post som målvaktstränare i Bayern med omedelbar verkan i slutet på januari. Detta efter att han enligt Bilds källor inte genomförde sitt arbete på rätt sätt. Tapalovic och Neuer är vänner sedan en lång tid tillbaka. När Neuer anlände till Bayern 2011 tog han med sig Tapalovic till München eftersom klubben sökte efter en målvaktstränare.

ANNONS

Under åren har Tapalovic och Neuer fått ett allt starkare band. Detta har lett till att andra målvakter i Bayern har känt att Tapalovic är mer Neuers målvaktstränare än klubbens. Detta har bland annat utlånade Alexander Nübel poängterat. Även tränaren Nagelsmann har ett bristande förtroende för Tapalovic, då det sägs att han läckte information från tränarstaben. Dessa ingredienser ledde till att soppan kokade över och Bayern agerade genom att släppa Tapalovic. En aktion som Neuer inte alls var nöjd med.

ANNONS

Nu menar många i Tyskland, bland annat före detta Bayern München-spelarna såsom Dietmar Hamann, Stefan Effenberg och Lothar Matthäus att Neuers framtid i München är nära sitt slut. Kicker har också kommit med uppgifterna att Neuer och tränaren Nagelsmanns relation är svår att reparera.

Utifrån det jag har läst och hört kan jag bara säga att jag först och främst är väldigt chockad över Manuel Neuers beteende. Jag har full respekt för att det var tufft för honom att hans nära vän fick sparken, men att som kapten och professionell idrottsman för en storklubb som Bayern München gå ut i media och bespotta sin arbetsgivare på detta sätt är oacceptabelt. Ja, Manuel Neuer är människa precis som vi och ibland kan känslor ta över, men detta agerande var inget impulsivt. Neuer planerade detta noggrant genom att inte prata med klubben om intervjuerna så att han kunde kritisera dem på detta offentliga sätt. Sådant ska diskuteras internt, speciellt i och med att Neuer är kapten – han ska agera som en förebild gentemot sina lagkamrater. Efter all stöttning som Neuer har fått av klubben efter skidolyckan, trots den stora kritikvågen från allmänheten mot honom, så hugger han klubben i ryggen på detta sätt. Detta i ett skede av säsongen när det väntar extremt viktiga matcher i både ligaspelet och framförallt Champions League. Riktigt Kindergarten-beteende av Neuer. Han har verkligen låtit sitt personliga ego gå framför lagets bästa. Ovärdigt och väldigt synd hur han befläckar sitt eftermäle i klubben på detta sätt. Missförstå mig inte – ingen kan ta ifrån honom allt det han har gjort för Bayern München genom åren. Han har varit en av världens bästa målvakter (om inte den bästa) och lett klubben till enorma framgångar, men det ger honom ingen rätt att bete sig som han vill.

ANNONS

Det är fortfarande oklart vad exakt följderna blir. Åtminstone böter, men med tanke på den nuvarande frostiga statusen parterna emellan vore jag inte förvånad om den snart 37-årige Neuer har gjort sin sista match i Bayern München. I så fall ett oerhört sorgligt slut på en 12 år lång era.

Publicerad 2023-02-06 20:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto