Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Xabi Alonsos sanslösa debutsäsong - mot historisk titel

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

När Alonso debuterade i Bayer Leverkusen och bjöd på ett klubbrekord direkt, så ställde jag mig frågan:

”Är detta fotbollsvärldens nästa stora tränarnamn?”

Annons

Det är fortfarande för tidigt att svara på frågan, men vi kan i alla fall konstatera att Alonso har fått en fin start på tränarkarriären – 30 tävlingsmatcher in i B04 har spanjoren följande siffror:

  • 17 segrar
  • 6 kryss
  • 7 förluster
  • 65:40 i målskillnad

Det mest anmärkningsvärda är att han har tagit Leverkusen från en nedflyttningsplats till en möjlig Europaplats:

Skulle vi enbart räkna Alonsos tid i Leverkusen skulle laget ligga på en tredjeplats:

Det har inte varit något snack om att Leverkusens trupp har potential och kvalité, däremot har de sällan lyckats förvalta den, men det har Alonso nu lyckats med. Flera spelare har under de senaste månaderna blommat, såsom den forne försvarstalangen Jonathan Tah, högerspringaren Jeremie Frimpong som de flesta toppklubbar är ute efter och den vindsnabba Moussa Diaby. Spelaren som framförallt har lyft Leverkusen är klubbens stora juvel Florian Wirtz. Den tyske offensiva mittfältaren var borta i början av säsongen på grund av en korsbandsskada, men har nu återvänt med starka papper:

Annons

  • 8 assist
  • 4 mål
  • 18 tävlingsmatcher

CUPDRÖMMEN

Det kommer inte bli någon ligatitel för Leverkusen, men drömmen om en titel denna säsong lever. Detta efter att laget nu har kvalificerat sig till Europa League-semifinalen. Detta är faktiskt första säsongen sedan 2002 som Leverkusen kvalar sig hela vägen till en europeisk semi. Klubben har ju inte precis blivit bortskämda med titlar heller, och det finns en anledning till varför öknamnet ”Neverkusen” existerar. Den senaste titeln som klubben tog var säsongen 92/93 (DFB-Pokal/tyska cupen). Vi får se om Xabi Alonso kan vinna mot sin gamle tränare Mourinho när Leverkusen tar sig an Roma i ett dubbelmöte. I en eventuell EL-final väntar antingen Juventus eller Sevilla.

Annons

Idag ställs Leverkusen mot toppkonkurrenten Union Berlin. Det blir en tuff bortamatch, Union har inte förlorat på de senaste 20 hemmamatcherna. Skulle Leverkusen lösa en seger lever hoppet om en CL-plats.

Vi får se om Alonsos Bayer Leverkusen lyckas förlänga sin fina förlustfria svit (13 raka i skrivande stund). Oavsett vad är underhållningsgarantin intakt inför dagens tillställningar.

Annons
Publicerad 2023-04-29 08:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto