Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Champions League-platserna står på spel

Keven Baders Blogg

Twitter: Keven_Bader

Om ett par veckor är säsongen 22/23 färdigspelad i Bundesliga, men kampen om en Champions League-plats lever in i det sista. I skrivande stund ser tabelltoppen ut som följande:

Bayern München och Dortmund kan vi i praktiken redan skriva in i nästa säsongs Champions League-upplaga. Däremot är det väldigt ovisst vilka lag som gör dem sällskap. Länge var det säsongens två utropstecken, Union Berlin och Freiburg, som hade greppet om var sin CL-plats, men med de senaste veckornas resultatrad har Emil Forsbergs RB Leipzig klättrat förbi och tagit greppet om en plats.

Kikar vi på lagens återstående spelschema är det rätt så likvärdigt motstånd för respektive lag, men kanske en gnutta fördel för Union Berlin:

Annons

RASENBALLSPORT LEIPZIG

  • Werder Bremen (H)
  • Bayern München (B)
  • Schalke (H)

UNION BERLIN

  • Freiburg (H)
  • Hoffenheim (B)
  • Werder Bremen (H)

FREIBURG

  • Union Berlin (B)
  • Wolfsburg (H)
  • Eintracht Frankfurt (B)

BAYER LEVERKUSEN

  • Stuttgart (B)
  • Gladbach (H)
  • Bochum (B)

RB Leipzig som har allt i sina egna händer kan avsluta på en positiv not efter en mindre lyckad säsong. Förutom en CL-plats i potten har också RB Leipzig möjligheten att vinna cupen där de ställs mot Eintracht Frankfurt i finalen (3 juni). Ser vi till RBL:s spelschema blir det självfallet svårt mot ett hårt pressat Bayern München, men också mot Schalke som slåss för ett nytt kontrakt.

För Unions del har man som bekant ett starkt facit på hemmaplan (noll ligaförluster denna säsong). Att då ha två av sina tre återstående matcher i Berlin är fördelaktigt. Dagens match mot konkurrenterna Freiburg blir självfallet väldigt avgörande och det ska sägas att Freiburg är det näst starkaste laget på bortaplan denna säsong (strax bakom Bayern München). Det kommer bli en riktig rysare i huvudstaden.

Annons

Xabi Alonsos Bayer Leverkusen är en liten outsider till en CL-plats. De lär med största sannolikhet inte bli något Champions League-spel nästa säsong (om inte laget vinner Europa League), men att de ens är här uppe och med i kampen är en bragd. När Alonso tog över Leverkusen i höstas låg laget på en nedflyttningsplats. Oerhört imponerande vad spanjoren har gjort med B04.

Om jag ska kika i min ”spåkula” så tror jag att Union Berlin kniper den sista CL-platsen framför Freiburg och Bayer Leverkusen. Ännu ett bevis på hur välskött och imponerande arbete som läggs ner i Union Berlin. Klubben är bara inne på sin fjärde säsong i Bundesliga-sammanhang. Efter varje säsong som har gått har Union klättrat längre och längre upp i tabellen och detta med en ”icke existerande budget” om man jämför med toppkonkurrenterna. Bravo!

Annons
Publicerad 2023-05-13 10:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto