Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tidig ligafinal - Xabi Alonsos stora test

Keven Baders Blogg

Twitter/X: @Keven_Bader – för daglig update gällande den tyska fotbollen

Senast Bayer Leverkusen mötte Bayern München slutade det med att Xabi Alonsos manskap vann med 2:1 mot Bayern München och Julian Nagelsmann fick därefter lämna sin post som huvudtränare för Bayern. Nu sitter Thomas Tuchel på den bayerska bänken och ska ta sig an den forne FCB-spelaren Alonso – detta efter en ”fläckfri” säsongsinledning för båda lagen:

De stora favoriterna är som vanligt Bayern München, speciellt nu när de regerande mästarna har fått sin målkung Harry Kane. Dock ska motståndet inte underskattas. Xabi Alonso har sedan sitt intåg i Bayer Leverkusen förra hösten lyft klubben till nya höjder. Han har på kort tid lyckats få ut den potentialen i B04 som vi så länge har vetat finns där, men inte fått se på planen. Dessutom har Alonso tillsammans med sportchefen Simon Rolfes stärkt laget rejält under sommarens transferfönster:

Annons

Det är framför allt två spelare som sticker ut – Granit Xhaka och Victor Boniface. Den förstnämnde är ett perfekt komplement till det unga och energiska B04. Xhaka är som en förlängd arm av Alonso och på kort tid har schweizaren blivit en given nyckelspelare med sina ledaregenskaper och defensiva styrka. När det kommer till Boniface har Leverkusen fått jackpot. Klubben behövde få in en ersättare till anfallaren Patrik Schick som är skadad fram till oktober och med Boniface har de verkligen lyckats få in en riktig klasspelare. På fyra tävlingsmatcher har Boniface gjort fem mål och två assist.

Bayer Leverkusen ska också få beröm för att de har lyckats behålla flera tongivande spelare såsom försvararna Edmond Tapsoba, Piero Hincapie och högerspringaren Jeremie Frimpong. Sett till Xabi Alonsos förmåga som tränare och den trupp han har till sitt förfogande så tror jag verkligen på att Bayer Leverkusen kan utmana på riktigt uppe i toppen av Bundesliga. Det är också viktigt att notera att Bayern München fortfarande är skakade efter fjolårssäsongen och allt som skedde då. Thomas Tuchel har fått lite mer lugn och stabilitet i bygget, speciellt nu med Kane på plats, men det finns fortfarande farhågor i FC Hollywood. Med det sagt blir kvällens tillställning verkligen en värdemätare för Xabi Alonso när han återigen ställs mot sin gamla klubb. I våras mötte Alonso ett skakat FCB – nu väntar ett revanschlystet Bayern i München. Detta blir utan tvekan Alonsos tuffaste test hittills i tränarkarriären. 

Annons
Publicerad 2023-09-15 12:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto