Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pinsamt och idiotiskt uppträdande – inte hållbart

Keven Baders Blogg

Twitter (X): Keven_Bader

Threads: Keven.Bader

Igår ställdes ett pressat Bayern München mot ett minst lika pressat Union Berlin. Denna ligamatch skulle egentligen ha spelats i december, men på grund av dåvarande väderförhållanden var det inte genomförbart. I stället flyttades matchen till gårdagens datum.

Matchen i sig var inte så sevärd. Ett glanslöst Bayern München kämpade till sig en uddamålsseger, 1:0. Det som stod ut var incidenten i mitten av den andra halvleken.

Bollen rullade ut och Leroy Sané försökte roffa åt sig bollen från Union Berlins tränare, Nenad Bjelica, för att snabbt kunna sätta i gång spelet igen. Bjelica svarade med att slå Sané:

Annons

Det ska sägas att Sané inte är oskyldig här, då han förmodligen sa något som provocerade Bjelica, MEN det finns ingen ursäkt för att använda våld.

Efter matchen sa Bjelica bland annat detta:

”Det jag gjorde kan inte tolereras, jag måste be om ursäkt till mitt lag. Men inte Sané. Han gav sig in på tränarens område för att provocera mig.”

Nenad Bjelica till Sky

DFL (tyska ligaförbundet) kom idag med beskedet att Bjelica stängs av i tre matcher och måste betala böter på 25 000 euro. Vi får se om Union Berlin gör något – men enligt mig borde Union riva hans kontrakt. En tränare som inte lever upp till sin förebildsfunktion och utöver det skadar klubbens rykte med ett sådant idiotiskt agerande bör inte få sitta kvar på sin post. Dessutom fortsatte han munhuggas med fans på läktaren.

Annons

Jag är fullt medveten om hur adrenalinet stiger och känslorna kokar, speciellt under en sådan viktig match, men det får aldrig gå så långt att man tar till fysiskt våld.

Publicerad 2024-01-25 10:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto