Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Väldigt gott betyg för Kusi-Asare

Keven Baders Blogg

Twitter (X): Keven_Bader

Nu är det officiellt, Bayern München värvar Kusi-Asare från AIK.

SPORTCHEFEN

Väldigt gott betyg för den talangfulle Kusi-Asare att bli värvad av Bayern München, speciellt med tanke på vem som ska ha varit drivande i denna process från klubbens håll – nämligen Bayern Münchens nya sportchef Christoph Freund. Den 46-årige österrikaren tillträdde sin nya roll i september efter 17 år i Red Bull Salzburg.

Annons

I Red Bull Salzburg har Freund agerat som Sportchef de senaste åtta åren, ett uppdrag som han tog över efter den välkände Ralf Rangnick. Inga små skor att fylla för Freund, men han har verkligen lyckats väl. Det är under Freunds ledning som Red Bull Salzburg värvade och sålde spelare såsom Erling Haaland (Manchester City nu), Dominik Szoboszlai (Liverpool nu), Dayot Upamecano (Bayern München nu), Karim Adeyemi (Dortmund nu) m.m.

Annons

Att Kusi-Asare pekas ut av Freund som en spelare som han vill ha till Bayern är verkligen ett bevis på svenskens enorma talang. Detta är också i linje med vad Bayern München vill bygga upp med nya sportchefen Freund. Förutom att värva storstjärnor som Harry Kane vill Bayern också lyckas plocka de unga diamanterna och utveckla dem inom klubben.

PLANEN

Tidigare rapporterade Fussball News att Bayern Münchens plan för Kusi-Asare är att ingå i Bayern Münchens II-lag, som i dagsläget huserar i Regionalliga Bayern (fjärdeligan), och även träna delvis med A-laget. Nivån på ligan är inte den mest smickrande, däremot är möjligheten att få träna med A-laget något enormt. På detta sätt kan Kusi-Asare lära sig av världens bästa såsom Harry Kane och Thomas Müller. Dessutom har Kusi-Asare också chansen att spela/träna till sig en plats i A-laget i framtiden. Så sent som i höstas fick vi se den 18-årige Aleksandar Pavlovic ta klivit från II-laget till Bayern Münchens A-lag och dessförinnan Franz Krätzig.

Annons

Självfallet ska man understryka att det är ett nålsöga som man måste ta sig igenom om man ska ta klivet till Bayern München A-lag, men att den nu 16-årige Kusi-Asare redan har lockat till sig ett sådant stort intresse visar på att han besitter talangen.

I Bayern Münchens II-lag skulle Kusi-Asare också få sällskap av en annan svensk, nämligen Matteo Perez Vinlöf. Vinlöf kom sommaren 2022 från Hammarby till Bayern Münchens U19-lag och har inför säsongen tagit klivet till FCB II.

Annons

Det ska bli spännande att följa svenskens resa i München.

Publicerad 2024-02-01 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto