Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"João Félix gjorde klart att hans talang tillhör en annan galax"

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

En premiäromgång är till ända. Och snacka om att vi kastats in i hetluften på en gång. Det såg om inte annat Aritz Aduriz till när han vevade in säsongens första mål på San Mamés i fredags.

Jag imponerades av hur enkelt Real Madrid städade undan Celta Vigo i lördags. Detta trots en man kort nästan en hel halvlek.

Det var inga nyförvärv i startelvan men en återuppstående Gareth Bale, ett betydligt mer solitt försvar än vad som visats upp under försäsongen (Casemiros betydelse enorm här) och en Thibaut Courtois som för första gången visade varför det är han som ska prioriteras mellan stolparna.

Lagmaskinen Real Madrid stack ut, men många individer likaså. Det är väl bara Álvaro Odriozola som hamnar på minuskontot, möjligen tillsammans med Luka Modric som jag ändå tror repar sig rätt snabbt efter det där röda kortet.

Annons

***

Jag förstår er som tycker att det görs en höna av en fjäder så fort Alexander Isak är involverad i någonting.

Nej, det var inte han som gjorde kvitteringsmålet på Mestalla. Nej, det var inte han som sköt frisparken som sedermera resulterade i straffen.

Men hans inhopp överlag, som blev nästan en halvtimme långt, lovade mycket. Spelade enkelt, rörde sig smart, ville ha boll. Och aktionen i slutminuten som faktiskt ger Real Sociedad det där sista frisparksläget osade självförtroende.

Han lär inte få mindre speltid nästa helg mot Mallorca.

***

Nykomlingarna imponerade samtliga i helgen.

Mallorca 2-1-vann hemma mot Eibar och Granada hämtade upp tvåmålsunderläge till galna 4-4 (!) borta mot Villarreal.

Osasuna är den nykomling jag tror allra mest på och Pamplona-laget kunde inte fått en bättre start på säsongen. Seger med 1-0 borta mot Leganés efter att nyförvärvet Chimy Avilá – argentinaren som bara gjorde drömmål för Huesca i fjol – bankade in matchens enda.

Annons

För att vara en nykomling har Osasuna faktiskt en sanslöst stark trupp. Utöver Avilá finns flera andra intressanta nyförvärv där vänsterspringaren Pervis Stupiñan – förra säsongen i Mallorca – sticker ut. Lägg till redan etablerade spelare som Roberto Torres, Raúl Navas och fjolårets supersuccé Rober Ibáñez och det är lätt att peka på ett lag som med marginal ska hålla sig kvar.

Vi får väl se om det håller i sig. Framför allt är det hemma på El Sadar som Osasuna lär bli svårknäckta.

***

Gillade vad jag såg av det “nya” Sevilla i söndags. Sju nyförvärv rakt in i Julen Lopeteguis premiärelva. Hela mittfältet såg bra ut. Nolitos fina facit under försäsongen verkar inte ljuga och Sergio Reguilón – vilken insats!

Laget lär gå på sina minor under säsongen men en bra start och lite andrum framgent för Lopetegui.

Annons

***

Betis ska väl inte ha Joel Robles som nummer ett?

***

MARCA höll knappast igen med João Félix-hyllningarna efter dennes officiella Atlético-debut.

“Ren Maradona-stil. Félix gjorde klart att hans talang tillhör en annan galax”.

Nu blev det inget mål från portugisen mot Getafe, men underbarnet visade prov på sin spelintelligens, snabbhet och teknik vilket gav supportrarna ett smakprov vad som väntar den här säsongen.

João Félix har bara gjort ett officiellt framträdande i La Liga men är redan en spelare som alla pratar om.

Det blev ju också tre pinnar för Atleti i premiären. Álvaro Morata hann nicka in segermålet men också bränna en straff. Däremot såg han, precis som i våras, väldigt bra ut i spelet.

Som läget är nu lär det bli svårt för Diego Simeone att rucka på Morata-Félix som anfallspar.

Annons
Publicerad 2019-08-20 11:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto