Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En kaffe och fotbollssnack med Gregg Berhalter

Sundbergs blogg

I dag åkte jag till Årsta och tog en kaffe med Hammarbys tränare Gregg Berhalter. Vi pratade om vad som har hänt i Bajen under året han har varit där. Om “bråken” han har haft med Björn Runström, Sebastian Castro-Tello och Sinan Ayranci. Vad han tror om Pia Sundhage som tränare när han själv har slutat. Det var ett intressant samtal som ni kan läsa här: INTERVJU: Berhalter om spelarbråken, arenaskiftet och att Sundhage är en perfekt ersättare

Vad jag vet var det första gången han pratade om “bråken” med spelarna. Intressant att han inte tycker att det var något problem med Runström.

Att Gregg föredrar tysk fotboll är väl ingen jätteskräll, däremot är det intressant att han vill att Bajens defensiv ska vara lite som Juventus.

I intervjun hyllar Gregg sin danske försvarare Thomas Guldborg Christensen, och vad jag har hört går han i dagsläget först av mittbackarna. Bakom är det tydligen väldigt tuff konkurrens mellan Max von Schlebrügge, Daniel Theorin och Monday James. Bajen-tränaren talade även väldigt gott om Christoffer Carlsson och det känns som han och Kennedy Bakircioglü spelar på varsin kant i premiären mot Ljungskile.

Annons

På tal om premiären, innan jag skulle gå frågade Gregg hur bra mitt förra lag Ljungskile är i år. Jag svarade att det är svårt att säga eftersom de som vanligt har haft en stor spelaromsättning. Bajen-tränaren tror dock att Ljungskile blir att räkna med och han hoppas att planen är så dålig att matchen flyttas till Borås Arena. Om ni minns så var det ganska mycket tjafs om LSK:s gräsmatta när lagen möttes förra året.

Ja, i år är det upp till bevis för Gregg Berhalter. En sämre placering än förra årets fjärde plats skulle vara ett stort misslyckande. I dagsläget känns det som att Bajen slutar topp 3. Thomas Guldborg Christensen, Kennedy Bakircioglü, Erik Sundin och Mattias Adelstam är med från start. Man har fått in en ny högerback i Michael Timisela och två bra mittfältare i Nahir Besara och Christoffer Carlsson. Vad tror ni?

Annons

Publicerad 2013-03-05 17:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto