Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förstår att MFF-fansen vill ha kvar Norling

Sundbergs blogg

Erik Friberg gjorde viktiga 1-0 mot både Helsingborg och Mjällby.
I år har mittfältaren haft sex avslut på mål – och nätat på alla.
Snacka om att “Mr 100 procent” är på väg att bli guldhjälte.

Efter 0-2-förlusten mot Djurgården valde Rikard Norling att bänka Erik Friberg mot IFK Norrköping. Då vann Malmö FF med 2-0 men Markus Halsti fick ett gult kort vilket gjorde att han stängdes av mot Helsingborg. Då fick Friberg chansen igen och sedan dess har det inte gått att bänka honom. Förutom att 27-åringen har varit bra i spelet med framför allt ett klokt passningsspel gjorde han viktiga 1-0 mot både HIF och Mjällby och det ger honom ett smått otroligt facit.

Faktum är att “Erik Friberg scores when he wants”. Under årets säsong har mittfältaren dragit iväg sex avslut på mål – och gjort mål på allt.

Annons

Nicken mot Mjällby var inte hård men den satt och nu är MFF väldigt nära guldet. Fyra poäng före IFK Göteborg och dessutom har man bättre målskillnad.

***

Det är många lag som letar efter tränare. Malmö FF ser ut att byta ut Rikard Norling trots att han är på väg att föra laget till guld. Jag och kollega Lundh skriver i dag att MFF träffar fem olika kandidater och att Magnus Haglund är hetast. Lilleström bekräftar att deras coach jagas av andra lag och flera källor säger att han vill flytta tillbaka till Sverige.

Tänk om Norling tar guld och sedan tvingas bort. Det känns som att fansen kommer att bli helt tokiga. Jag förstår att supportrarna vill ha kvar Rikard eftersom han har gjort ett väldigt bra jobb i klubben vilket har gjort honom omtyckt bland spelare och fans.

Det är ingen hemlighet att Norling och sportchefen Per Ågren har haft en maktkamp. Redan förra året var det nära att tränaren fick lämna MFF.

Annons

Förra året tog Magnus Haglund över ett storsatsande Lilleström och förde laget till en niondeplacering vilket var en besvikelse. I år ligger man på samma plats. Trots att 40-åringen inte har lyft laget är han väldigt populär i klubben som vill förlänga kontraktet. Haglund är även ett namn för Elfsborg som har sparkat Jörgen Lennartsson. Återstår att se var Lennartsson hamnar.

Andra klubbar som letar efter tränare är Djurgården och Kalmar FF. Per-Mathias Högmo är ny förbundskapten i Norge och Nanne Bergstrand söker ett nytt jobb. Det gör även Conny Karlsson som fick sparken av Brage och Henrik Larsson som lämnade Landskrona inför årets säsong.

Var det en slump att Conny Karlsson satt bredvid Djurgårdens sportchef Anders Grönhagen när Dif spelade mot Halmstad? Skulle inte tro det.

Henrik Larsson lyckades inte i Landskrona men det var inget lätt jobb. Det hade varit intressant att se “Henke” i en svensk storklubb.

Annons

Peter Gerhardsson kan ligga pyrt till i Häcken efter årets dåliga resultat och Hammarby har visat intresse. Det har man även gjort för Värnamos Sören Åkeby.

 

Publicerad 2013-10-01 12:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto