Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur mycket får HIF för Accam och AIK:s bekväma Bangura-sits

Sundbergs blogg

Ytterligare en som lämnar Kalmar FF och följer med Nanne Bergstrand till Hammarby. Hörde att det var Måns Söderqvist som ringde upp sin förre tränare och frågade om han kunde komma till Bajen. Det säger en hel del, framför allt att det är attraktivt att spela i Hammarby trots att man är nykomling i allsvenskan. Söderqvist gjorde en väldigt bra vårsäsong, men hösten var inte lika vass och det gjorde nog att det inte blev en flytt till en större klubb – han lämnar ju som Bosman och i somras ryktades det om holländska Heerenveen.

Hammarby spelar 4-2-3-1 och Måns Söderqvist kan användas i samtliga offensiva positioner. Han är kreativ, kvick och rör sig bra på planen. Och tio mål i allsvenskan är helt okej – 2013 gjorde han fem mål och 2012 ett.

***

Henrik Larsson säger till HD att David Accam kommer att säljas. Skrev för en och en halv månad sedan att det finns bud från en klubb i Mexiko och en i Förenade Arabemiraten och att HIF vill ha mellan 2-2,5 miljoner euro. Men frågan är hur mycket klubben får? Hör att Östersund har 20 procent vilket ger dem ungefär 3-4 miljoner kronor. Akademin Right to Dream i Ghana ska också ha pengar och det ska även externa investerare ha. Sedan får Helsingborg nöja sig med resten för en av allsvenskans bästa spelare.

Annons

Sportsligt blir det en tung förlust för Helsingborg. David Accam har varit lite för bra för allsvenskan. 21 poäng på 23 matcher från start i ett lag som slutade nia talar sitt tydliga språk och om laget inte haft Accam hade man kanske varit i superettan nästa säsong.

***

När AIK:s sportchef Björn Wesström säger som han gör i den här artikeln så känns det som att Mohamed Bangura har fått ett kontraktsförslag men att det inte är jättebra. Känslan är att AIK vill ha tillbaka Bangura men att han ska få visa hur gärna han vill spela för klubben efter flytten till Elfsborg och allt snack om hur stort AIK-hjärta han har.

AIK sitter i en bra sits här. Under hösten har Bangura hängt på AIK:s spelarhotell inför några matcher, på träningar och även på matcher och han har bara gått och väntat på att någon ska säga att han får komma tillbaka.

Annons

Pratade med Björn Wesström som sa att truppen är lite för tjock rent antalsmässigt men inte när det kommer till kvalitet, att man är överrepresenterade på vissa positioner. Det kan ju betyda att Bangura kommer in om Igboananike lämnar. Fortsättning lär följa…

Publicerad 2014-12-02 13:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto