Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Logisk svensk startelva men är det rätt att starta Hiljemark?

Sundbergs blogg

LUXEMBURG. Sverige ska besegra Luxemburg. Annars är det för dåligt. Luxemburg har förlorat tolv av sina femton senaste landskamper. På deras 40 senaste tävlingsmatcher har man fyra segrar, sju oavgjorda och 29 förluster. Laget är rankat 145 i världen.

Det ska bli intressant att se hur Janne Anderssons lag tar sig an uppgiften att möta ett sämre lag. Kan man föra spelet? Kan man dominera? Kan man vinna?

Tycker att startelvan är logisk och det är väl bara en plats som man kan diskutera. Det är logiskt att ge Jimmy Durmaz och Oscar Hiljemark chansen i den här matchen. Men är det rätt?

I Durmaz fall är det rätt, sett till motstånd, där det behövs offensiva spelare, och vilka han konkurrerar med. Men det är upp till bevis för Durmaz. Det är i en sådan här match som han måste klara av att visa att han är en startspelare. Om han inte kan imponera mot Luxemburg så blir det svårt för honom att ifrågasätta om han i framtiden får sitta på bänken.

Annons

I HIljemarks fall är det mer tveksamt om det är rätt att starta med honom. Albin Ekdal är given på det centrala mittfältet, visst man skulle kunna vila Ekdal till mötet med Bulgarien, men tror inte att Janne Andersson vågar det med tanke på hur konsekvenserna skulle bli om det inte blir tre poäng.

Så då är det Hiljemark eller Alexander Fransson som ska spela. Duon som startade mot Holland men som inte klarade av att imponera.

Fransson har sett fin ut på träningarna och är mer kreativ än Hiljemark vilket kanske gör att han borde ha gått före mot Luxemburg och sedan kunde man ha spelat med Hiljemark mot Bulgarien?

Det ska inte spela så stor roll vem av Fransson och Hiljemark som startar mot ett lag som Luxemburg men mitt val hade varit Fransson.

Tror att det är den här positionen som Janne Andersson har funderat mest kring. Nu föll valet på Hiljemark och det är som sagt logiskt med tanke på att han har stått på tur och varit bakom Kim Källström, Albin Ekdal och andra.

Annons

Tycker att det är rätt att ta in Martin Olsson som vänsterback med tanke på att han var en av Sveriges bästa spelare i EM och därför hade det varit märkligt att bänka honom.

Durmaz och Hiljemark måste ta chansen och det ska även bli spännande att se Emil Forsberg. Janne Andersson menar att Forsberg är en nyckel för att det ska bli tre poäng, och så är det ju. Poängspelare i klubblaget och nu måste han också leverera i landslaget. Det blir väldigt viktigt att lagkamraterna sätter honom rättvänd så att han kan använda sin fart.

Andra saker som är viktiga är att använda Victor Nilsson Lindelöf så mycket som möjligt i uppspelsfas, att Mikael Lustig och Martin Olsson kommer fram och sist men inte minst så är det så klart otroligt viktigt att ha ett högt tempo och att sätta fart på bollen och på sig själv.

Annons

I Luxemburg ska det bli spännande att se Vincent Thill. Har skrivit om 16-åringen här. En helt okej karriär hittills.

Publicerad 2016-10-07 13:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto