Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bättre för AIK än för Isak om det blir en stor klubb

Sundbergs blogg

Johan Bertilsson till Östersund är en spännande värvning. Sjutton poäng (åtta mål och nio assist) i Gefle som åkte ur allsvenskan är väldigt bra gjort.

Konstigt att det inte fanns så många hetare alternativ för honom. Vet att Örebro ville ha honom men att deras kontraktsförslag var sämre än vad han hade i Gefle.

***

Väldigt spännande att se vart Alexander Isak går. Har tidigare skrivit att en bra holländsk klubb vore ett fint steg men nu nämns bara superstora klubbar och det förvånar lite även om det går att förstå att det är så som AIK vill ha det med tanke på att där kan man få mest pengar.

Så bra för AIK om det nu blir övergång till en stor klubb. Men för Alexander Isak då?

Klart att det inte går att veta men känslan är att han inte borde gå till en superklubb. Inte ta ett för stort steg. Alexander Isak är en stor talang som kan bli väldigt bra. Det är viktigt att tänka över var den bästa miljön för utveckling är, vilka klubbar som vågar och vill satsa på honom och ge speltid och ha tålamod. Är det verkligen Real Madrid eller PSG? Tveksamt.

Annons

Kolla på Martin Ödegaard. Han var 16 år när valet föll på Real Madrid. Då hade han, till skillnad från Alexander Isak, redan debuterat i A-landslaget. Men den norske mittfältaren har haft det svårt i Madrid och klubben ville nyligen låna ut honom till Rennes men övergången stoppades av Fifa.

Ödegaard fyller 18 år i december och har snart varit i Real Madrid i två år. Klubben vill redan skeppa iväg honom och det säger ganska mycket om hur tålamodet är i de största föreningarna.

Ödegaard har gjort ett inhopp på 32 minuter i La Liga. Det var för ett och ett halvt år sedan när Real Madrid ledde med 5-3 mot Getafe. Sedan har det blivit två matcher på bänken utan att ha fått hoppa in.

I reservlaget gjorde han första säsongen nio starter (utbytt i sex), två inhopp och tre gånger fast på bänken. Ett mål.

Annons
Andra säsongen 35 starter (utbytt i 22), tre inhopp och tre gånger fast på bänken. Ett mål.
Den här säsongen har det blivit nio starter (utbytt i fyra). Två mål. Laget ligger åtta i Segunda B som är Division 3.

En del drar paralleller mellan Alexander Isak och när Zlatan Ibrahimovic skulle lämna svensk fotboll, men inte ens Zlatan gick till en superstor klubb i en av de största ligorna utan hade valde Holland och Ajax som ett första steg på vägen och det funkade ju ganska bra.

Feyenoord hade varit en bra flytt för Isak. Men den holländska klubben visar i stället intresse för Jordan Larsson. Tror inte att han vill spela i superettan. Ambitionerna är nog högre med tanke på utvecklingen han har haft och att han är med i U21-landslaget. Det ska ju spelas ett U21-EM till sommaren. Det finns ju en stark koppling mellan familjen Larsson och Feyenoord och även mellan familjen Larsson och tränaren Giovanni van Bronckhorst.

Annons

Van Bronckhorst vill ha Jordan men tekniske direktören Martin van Geel är tveksam till om anfallaren är redo. Om inte Jordan är redo för en flytt till Feyenoord är Alexander Isak då redo för en flytt till Real Madrid?

***

Astrit Ajdarevic har ett utgående kontrakt med Örebro och frågan är om det blir en förlängning? AEK Aten har visat intresse och det har även MLS-klubben Toronto gjort.

***

Om Djurgården har chans att få tillbaka Per-Mathias Högmo som tränare och om det är under rimliga förhållanden så borde det inte finnas något som helst tvivel. Högmo gjorde många saker väldigt bra när han var i Djurgården, har varit förbundskapten i Norge och är på en högre nivå än andra namn som nämns, även om Özcan Melkemichel har gjort det bra i AFC och är en profil som hade varit kul att se i Djurgården.

Annons

***

Skrev för en vecka sedan att Jesper Karlsson var nära en övergång till Elfsborg. Karlsson kom tvåa i årets nykomling, etta kom Alexander Isak. Tvåan går till Elfsborg. Ettan ryktas till Real Madrid eller PSG.

Det är skillnad på hur mycket pengar Falkenberg och AIK kan få in och därför har inte Jesper Karlssons klubb så stort intresse av vart han går. Inte lika stort intresse som AIK har för vilken klubb Isak går till.

Hur som helst, intressanta värvningar av Elfsborg i Jesper Karlsson och Alex Dyer från Östersund.

Publicerad 2016-11-28 16:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto