Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MLS-svensk och Isak kan bli skrällar i Janne Anderssons landslag

Sundbergs blogg

Janne Andersson ska ta ut sin första januaritrupp. Den 3 januari bär det av till Abu Dhabi för matcher mot Elfenbenskusten och Slovakien.

Det blir spännande att se vilka spelare som blir uttagna och tror som vanligt att vi får se en hel del från U21-landslaget.

FC Köpenhamn brukar inte släppa sina spelare så därför räknar jag bort Robin Olsen och Ludwig Augustinsson som annars hade varit givna i den här truppen.

En spelare som kan bli en skräll är Colorados Axel Sjöberg. Den 25-årige försvararen har imponerat stort i MLS. Colorado var nära att ta sig till final men blev utslaget av Seattle och amerikanska fotbollsjournalister röstade fram svensken till MLS:s bästa försvarare.

Sjöberg kom trea i omröstningen om MLS Defender of the Year. Utmärkelsen gick till den försvarare som klubbarna, spelarna och fotbollsjournalisterna ansåg varit bäst under säsongen. När man gick igenom fotbollsexperternas röster hade Sjöberg fått flest, 28,3 procent av rösterna.

Annons

Tror ändå att det blir svårt för Axel Sjöberg att komma med i Janne Anderssons januaritrupp då allsvenska spelare kanske prioriteras men jag är nyfiken och sett till konkurrensen så varför inte?

Andra mittbackar som är aktuella är Rasmus Bengtsson och U21-landslagets Filip Dagerstål, Franz Brorsson, Jacob Une Larsson och Joacim Nilsson.

Bengtsson är bäst men är 30 år och kanske det talar för U21-spelarna? Där känner Janne Andersson till Dagerstål från IFK Norrköping vilket inte lär vara en nackdel.

På målvaktssidan är U21-landslagets Anton Cajtoft fortfarande skadad. Patrik Carlgren är given och Andreas Linde har också stor chans med tanke på att han var väldigt bra i OS. Sedan är det nog inte omöjligt att det blir en landslagscomeback för Midtjyllands Johan Dahlin. Eller släpper Nottinghams U23-lag iväg Tim Erlandsson till januaritruppen? Erlandsson lär stå i sommarens U21-EM. Hans låneavtal med Barrow går ut i slutet av december.

Annons

Som vänsterback borde Adam Lundqvist komma med. Han var en av de bästa på förra årets januariturné och sedan står det mellan Daniel Sundgren och Pa Konate.

Linus Wahlqvist var med i den förra VM-kvaltruppen och lär även vara med i januaritruppen. Johan Larsson är kapten i Bröndby och har gjort det bra i Danmark och lär få chansen av Janne Andersson.

Bland mittfältarna återstår det att se om Rasmus Elm vill vara med den här gången. I så fall har han en given plats. Känns som ett bra tillfälle för honom att göra comeback.

Kristoffer Olsson har varit U21-landslagets bästa spelare och lär vara given i den här truppen. Det är även Victor Claesson som har varit med i Anderssons VM-kvaltrupper och sedan får vi nog se Oscar Lewicki i landslaget igen.

Det blir intressant att se om Astrit Ajdarevic får en plats. Det borde han få. Men relationen med Janne Andersson har inte varit den bästa så det är ett frågetecken.

Annons

Med brist på riktiga yttrar så kanske Simon Kroon och David Moberg Karlsson får plats i truppen. Kroon har gjort det bra i Danmark. Moberg Karlsson helt okej i Norrköping. Vill gärna se riktiga yttrar och inte centrala spelare som får spela på en kant.

Mikael Ishak är given som anfallare. Tror även att vi får se Pawel Cibicki. Sedan står det mellan Sebastian Andersson, Alexander Isak, Jordan Larsson och Alexander Jeremejeff.

Fördel Sebastian Andersson som blev värvad till IFK Norrköping av Janne Andersson.

Tycker att Jordan Larsson är lovande och har haft en bra utveckling i Helsingborg men frågan är om han går före Alexander Isak som är ryktenas man efter att ha fått sitt genombrott i allsvenskan? Isak har knappt ens spelat i U21-landslaget men Janne Andersson har tidigare talat gott om AIK-anfallaren och han ligger nog bra till.

Annons

Alexander Jeremejeff gjorde en bra höst i Malmö FF och är en spännande spelare som har egenskaper för att spela på en internationell nivå. Bra fysik, skicklig avslutare med mera. Men räcker han hela vägen in i landslaget nu när det är Alexander Isak-hajp?

En trupp som hade varit intressant att se:

Målvakter
Patrik Carlgren, AIK
Andreas Linde, Molde
Johan Dahlin, Midtjylland

Försvarare
Linus Wahlqvist, IFK Norrköping
Johan Larsson, Bröndby
Filip Dagerstål, IFK Norrköping
Rasmus Bengtsson, Malmö FF
Franz Brorsson, Malmö FF
Axel Sjöberg, Colorado
Adam Lundqvist, Elfsborg
Pa Konate, Malmö FF

Mittfältare
Nicklas Bärkroth, IFK Norrköping
Victor Claesson, Elfsborg
Kristoffer Olsson, Midtjylland
Astrit Ajdarevic, Örebro
Oscar Lewicki, Malmö FF
Rasmus Elm, Kalmar FF
David Moberg Karlsson, IFK Norrköping
Simon Kroon, Sönderjyske

Annons

Anfallare
Mikael Ishak, Randers
Pawel Cibicki, Malmö FF
Sebastian Andersson, IFK Norrköping
Alexander Isak, AIK

Publicerad 2016-12-07 10:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto