Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Isak visade mer på träningen och Nilssons kapning av Farnerud

Sundbergs blogg

På fredagen trillade de allsvenska tränarna in på samma hotell som vi bor på här i Abu Dhabi. Alla utom Rikard Norling, Özcan Melkemichel, Magnus Pehrsson, Jimmy Thelin och Graham Potter.

Vi sände live i 40 minuter från träningen och pratade då med Pelle Olsson, Peter Swärdh, Mikael Stahre, Håkan Ericson, Roland Nilsson och Hammarbys nye tränare Jakob Michelsen.

Olsson blev förvånad när Matte Tjernström frågade hur han ser på sin nye målvakt Tim Erlandsson.

“Är det klart?” undrade han och trodde att han kanske hade missat något.
Nej helt klart är det ju inte men så gott som.

Swärdh pratade om att det kan bli Melker Hallberg i Kalmar FF och att mittfältarens tre utlåningar har förstört en del för honom. Dessutom tror Swärdh att Ismael stannar i Kalmar FF och det är ju inte dåligt om man först förlängde med Rasmus Elm och sedan lyckas behålla Ismael.

Annons

Stahre berättade om hur det var att vara tränare i Kina och att presidenten ville lägga sig i laguttagningar. Han sa även att John Owoeri lär flytta och att klubben i så fall ska ta in en ny anfallare.

Michelsen hade inte pratat med svensk media om Hammarby så det var kul att höra honom berätta om sin nya klubb, fansen och att han kanske tar med sig någon spelare från Sönderjyske.

Träningen då?

Uppvärmning och efter det var det anfallsövning där spelarna delades in i två lag. Uppspel till anfallare, tillbaka till central mittfältare, ut på kant och inlägg. Upp med en ytterback, centrera med yttermittfältaren framför.

Med västar: Tinnerholm, Brorsson, Une Larsson, Nilsson – Bärkroth, Olsson, Allansson, Sema – Jeremejeff, Andersson

Utan västar: Salomonsson, Wahlqvist, Dagerstål, Konate – Moberg Karlsson, Lewicki, Claesson, Ghoddos – Isak, Frick

Annons

Sedan blev det spel på en mindre yta med samma lag.

Bättre träning av Alexander Isak i dag. Man ser att det finns något extra hos 17-åringen. Bra rörelse, touch och tajming. På den negativa sidan att han inte har så bra fysik och det är tydligt att han måste träna på sig muskler.

Viktor Claesson gjorde återigen en bra träning och det är inte för inte att han är med i Janne Anderssons riktiga landslag. Bra med bollen, bra fysik. På den negativa sidan att han inte är så bra på att växla upp i tempo.

Även Linus Wahlqvist var bra. Mittback på det här lägret. Gillar verkligen att han vågar och är bra på att hitta raka uppspel på centrala mittfältare eller anfallare. Tyvärr är inte de andra mittbackarna så bra på det.

Efter träningen var det intervjuer med Claesson, Frick, Moberg Karlsson och Nilsson.

Annons

Intressant snack som Olof Lundh fick med Moberg Karlsson om allt stök i Sunderland. Själv pratade jag rykten om klubbyte med Claesson, det lite märkliga att Frick var bänkad i Elfsborg men ändå är med landslaget och med Nilsson ett grepp om bröder som tidigare har gjort landskamper på olika januariturnéer.

Joakim Nilsson är ju lillebror till Per Nilsson och det var kul att han ställde upp på att ranka. Etta satte han Patrik och Daniel Andersson och sist Pontus och Alexander Farnerud och om jag känner min kollega Farnerud rätt så brann det till när han läste Nilssons citat. Ska bli väldigt intressant att lyssna när Farnerud kommenterar Elfsborgs matcher i år.

Publicerad 2017-01-06 15:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto