POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Djurgårdens sportchef skällde ut media

Var intressant efter Djurgårdens derbyseger mot AIK. Bara glädje i vinnargänget? Icke. Direkt efter slutsignalen dundrade sportchefen Bosse Andersson ut till media och var irriterad över rapporteringen om Gustav Engvall, att anfallaren ena dagen var på väg till IFK Göteborg för att andra dagen vara nära Djurgården.

– Ni skriver så jävla odugligt. Ena dagen hit, ena dagen dit, sa Super-Bosse.

– Vad ska jag säga om Gustav Engvall? Jag tror inte att han är på väg till Djurgården. Vi jobbar med olika spår, det är självklart och Gustav Engvall har jag en kontakt med. Det har jag alltid haft. Han har spelat i Djurgården, men han är inte på väg till Djurgården.

Vad kan den kontakten leda till?
– Men vafan, jag pratar med Nyasha (Mushekwi, tidigare Djurgården-anfallare), jag pratar med flera spelare. Sen får vi se den 2 april (när allsvenskan startar).

Det blir intressant att se var Engvall hamnar. Det skulle minst sagt vara oväntat om han återvänder till IFK Göteborg efter att ha stämt klubben, gått till Djurgården och gått hårt åt Mats Gren och bland annat kallat honom för en lögnare.

Hör att flera klubbar vill ha Engvall och att en är Häcken som drar hårt i anfallaren.

***

Allsvenskan hann inte ens börja innan många AIK-fans ifrågasatte Rikard Norling och Björn Wesström. Läste runt på sociala medier efter 0-2 mot Djurgården och det var allt från fel spelsystem till att en vänsterfotad mittback måste in och att värvningarna inte synkat med spelsystemet.

Förstår att fans är besvikna, men det är allt för tidigt för att låta sågen gå.

Klart att AIK inte imponerade mot Djurgården. Ett centralt mittfält med tre bollspelare som inte hade någon chans när det blev kamp. Två yttrar som inte har visat mycket hittills (väntar fortfarande på att Rasmus Lindkvist ska blixtra till). Den som såg vass ut var återigen Tarik Elyounoussi.

Något som bör oroa var att så många AIK-spelare pratade om att man behöver mer tid för att lära känna varandra.

– Vi behöver matchminuter tillsammans. Mycket handlar om samarbete och kommunikation i ett försvarsspel och sådant kan man inte bara trolla fram utan vi måste arbeta på det tillsammans. Vi har en del att jobba på känner jag. Det handlar om speltid tillsammans och minuter tillsammans för att skapa de här samarbetena, veta vad den som står bredvid en ska göra, sa Per Karlsson.

– Målen vi släpper in är för enkla. Vi bara står och tittar på. Så vi har mycket att ta tag i, sa Tarik Elyounoussi.

Om två veckor börjar allsvenskan och lagets tre första omgångar är: Dalkurd hemma, Malmö FF borta, Djurgården hemma.

***

Väldigt starkt av Malmö FF att besegra Östersund borta och att hålla nollan. Men det var ingen dans på rosor. MFF fick verkligen slita för att vinna och Johan Dahlin kan tacka både stolpen och ribban.

Oscar Lewicki missade matchen och innan avspark undrade många vem som skulle ersätta med tanke på att man inte har någon naturlig ersättare där (Bonke Innocent är ju en gåta).

Magnus Pehrsson tänkte spela med tre mittfältare i Fouad Bachirou, Sören Rieks och Arnor Traustason. Men när den tänkta vänsterbacken Egzon Binaku blev sjuk så tänkte tränaren om och körde fyra på mittfältet och då fick Mattias Svanberg gå in bredvid Bachirou. Det var Pehrsson helt säkert nöjd med.

Svanberg var, tillsammans med Rasmus Bengtsson, bäst i Malmö FF och visade att han är valet på det centrala mittfältet om något händer med Lewicki eller Bachirou.

Tror även att Svanbergs fina insats gjorde att han utmanar Sören Rieks ännu mer om en plats på kanten. Rieks har inte övertygat.

Publicerad 2018-03-19 kl 13:26

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto