Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Världens bästa anfallare?

Keven Baders Blogg

Hallo!

Riktigt glad att få ta över stafettpinnen som ”Tysklandsbloggare” här på Fotbollskanalen.

Mitt namn är Keven Bader, är 27 år och föddes i Hannover, Tyskland. Jag har haft en stark kärlek för den tyska fotbollen sedan barnsben och ständigt följt den med stort intresse. Nu som vuxen har jag skrivit och pratat om fotboll i flera olika forum och då har jag ofta uttalat mig om just den tyska, då detta är mitt främsta kunskapsområde.

I den här bloggen kommer jag främst skriva om Bundesliga, men även om tysk fotboll i allmänhet – allt ifrån ”Die Mannschaft” till intressanta händelser som borde lyftas från lägre divisioner i Tyskland.

Annons

Har ni några frågor får ni gärna ta kontakt med mig via twitter @keven_bader eller mail keven.bader@tv4.se

Jag uppskattar alltid att få höra andras tankar – speciellt när det gäller den tyska fotbollen.

Los geht’s!

****

18 mål av 38 gjorda. Det är hur många mål Robert Lewandowski har gjort denna säsong (18 mål) av Bayern Münchens samtliga mål denna säsong (38 mål).

Dessa siffror visar att Lewy står för cirka 47 procent av Bayern Münchens mål denna säsong – en imponerande siffra för den polska anfallsstjärnan.

Är Lewandowski just nu världens bästa anfallare?
Enligt mig finns det bara ett svar på den frågan – Ja!

Den 31-åriga anfallaren visar otrolig fin form denna höst – 18 mål på 13 matcher.
Det man inte får glömma, något många gör, är att han har presterat på den allra högsta nivån under alla sina år i Bayern München, något som hans siffror tydligt understryker. Sammanlagt har det blivit 255 tävlingsmatcher i Bayern. I dessa har Lewy levererat följande: 209 mål och 47 assist i samtliga tävlingsmatcher.
Det betyder att han har gjort i genomsnitt ”poäng” i varje match som han har representerat Bayern München i. Ett otrolig starkt facit.

I Bundesliga är han på väg att slå sig in bland topp tre bästa målskyttar genom tiderna.
Lewandowski 214 (74 i Dortmund + 140 i Bayern) – Jupp Heynckes (220), Klaus Fischer (268) och Gerd Müller (365).  

Annons

Förutom det är Lewy även bland de bästa i Champions Leagues ”All time”-skytteliga med sina 58 gjorda mål i turneringen. Endast fyra spelare har gjort fler mål och jag räknar med att han kommer gå upp minst två placeringar innan han lägger skorna på hyllan.

Cristiano Ronaldo 127 mål
Lionel Messi 112 mål
Raúl González Blanco 72 mål
Karim Benzema 60 mål

Svårt att ta strålkastarljuset från Messi och Ronaldo, något han självklart inte ska göra helt och hållet, men Lewy förtjänar en del av scenljuset. Han är ju en av ”10-talets” främsta anfallare.

Så länge Lewandowski är skadefri behöver Bayern inte oroa sig, men om skadorna kommer så lär Kovac få det ännu tuffare på jobbet. Kovac har dock historiken på sin sida – anfallaren har endast missat 11 matcher pga. skada under sina fem år i klubben.

Apropå

Annons
skador. Niko Kovac fick se sitt mittbackslås gå sönder denna vecka. Först Niklas Süle i ligaomgången mot Ausgburg, korsband av. Sedan åkte Lucas Hernandez på en ligamentskada i fotleden när Bayern mötte Olympiakos i Champions League.

Niklas Süle ska enligt uppgifter missa resten av säsongen och lär även få svårt att spela sommarens EM-slutspel (om Tyskland kvalar in).

Lucas Hernandez sägs vara borta i cirka åtta veckor.

Vi lär få se en ålderstigen Jérôme Boateng ta plats i mittlåset bredvid nyförvärvet Benjamin Pavard. Oklart hur bra denna kombination kommer vara.

Oavsett vad har Kovac pressen på sig. Enligt tysk media är Ralf Rangnick och Erik ten Hag möjliga kandidater till att ta över hans post. Den sistnämnde, Erik ten Hag, har dock varit tydlig med att han inte vill lämna Ajax mitt under en säsong, men att han gärna återvänder till Bayern München (nederländaren var tränare för Bayern Münchens II-lag för fyra år sedan).

Annons

****

Vilken inledning på säsongen. Endast två poäng som skiljer ettan Borussia Mönchengladbach och nian Bayer Leverkusen.

Ett riktigt getingbo där jag är mest fascinerad över Wolfsburg som inte alls har imponerat spelmässigt, men trots det inkasserat poäng efter poäng. ”Die Wölfe” är i nuläget det enda laget som inte har någon förlust på kontot. Få se när den sviten spricker.

****

Helgens godbitar

Revierderby: Schalke – Dortmund

Kommer som vanligt bjuda på en hel del underhållning

Freiburg – RB Leipzig

Se om Freiburg kan studsa tillbaka efter den oväntade förlusten mot Union Berlin senast eller om Nagelsmann kan bryta sin segerlösa svit på tre matcher.

Bayern München – Union Berlin

Sebastian Anderssons Union kommer få det svettigt på Allianz Arena. Bayern München och speciellt Kovac är under hård press, något som kommer leda till att hemmalaget kommer vilja spänna musklerna framför hemmapubliken och köra över nykomlingen.

Annons
Publicerad 2019-10-24 09:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto