Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tjänstefel

Nu har Joachim Löw tagit ut den sista landslagstruppen för kalenderåret 2019.

Beskedet

2018 var som alla vet en ”all time low” för det tyska landslaget. VM-fiaskot fick stora konsekvenser, speciellt för tre herrar – Jérôme Boateng, Thomas Müller och Mats Hummels. Trion fick i början på året beskedet att de inte ingår i Joachim Löws planer. Ett besked som jag respekterar och förstår med tanke på spelarmaterialet och åldern på dessa tre spelare.

Skadeläget

I Hummels och Boatengs frånvaro har Bayern Münchens mittback, Niklas Süle, tagit klivet fram som Tysklands nya ”mittbacksgeneral”. 24-åringen har fortfarande mycket kvar att lära sig, men han har visat på en fin utvecklingskurva och jag är säker på att han kommer bli en framträdande mittback i framtiden.

ANNONS

För ett par veckor sedan kom det tråkiga beskedet att Süle har dragit korsbandet och missar resten av säsongen. Det sägs även att han kan missa EM-slutspelet (om Tyskland kvalificerar sig till mästerskapet). Ett oerhört tungt avbräck för Tyskland och Bayern München. 

Bredvid Süle är det tänkt att Antonio Rüdiger ska ta plats. Chelsea-mittbacken har dock varit regelbundet skadad och har därför inte spelat för Tyskland sedan EM-kvalmatchen mot Nederländerna i mars.

Debutanterna

I detta skadeläge har nu Löw bland annat tagit in Robin Koch (Freiburg) och Niklas Stark (Hertha Berlin). Två duktiga mittbackar som är givna i sina klubblag, men som nog i första hand inte är tänkta att starta för Tyskland. 

Hummels?! 

All respekt till Joachim Löw och det han har gjort för landslaget och tysk fotboll, men vad är det han håller på med?!

Som jag nämnde tidigare förstår jag hans aktiva val att välja bort Müller, Boateng och Hummels – MEN med skadan på Süle och Rüdigers skadebenägenhet kan jag inte förstå att han inte tar tillbaka Mats Hummels. Tyskland behöver en erfaren mittback. Mattias Ginter och Jonathan Tah är två duktiga mittbackar, men inte ett mittbackspar för en tysk startelva.

ANNONS

Innan ni undrar varför jag inte nämner Boateng så är det för att jag anser att han inte är densamma sedan VM 2018. Mycket felpassningar, hittar inte rätt i positionen och dålig timing – något man fick se prov på i helgen när han drog på sig ett rött kort mot Eintracht Frankfurt efter nio minuters spel.

Däremot har Mats Hummels visat betydligt mer positiva inslag på planen efter fiaskoåret 2018. Han är inte felfri men sedan hans flytt tillbaka till Dortmund tycker jag att han har tagit kliv i rätt riktning, något man fick bevittna när Dortmund mötte Barcelona i Champions League tidigare i höst.

Vad är planen? 

Ska Ginter och Tah agera mittbackspar just nu och sedan hoppas Löw på att Rüdiger kommer tillbaka från skadorna i god tid innan ett eventuellt mästerskap? Känns oerhört osäkert och tunt.

ANNONS

Stoppa undan din envishet Jogi, prata med Mats och ta tillbaka honom, så har du en mittbacksgeneral som kan leda detta unga lag.

Förstå mig inte fel – Mats Hummels är inte svaret på Tysklands alla problem, men han är en oerhört erfaren och duktig spelare som kan hjälpa Tyskland att hitta rätt i just denna situation. Om Süle och Rüdiger hade varit skadefria hade jag fortsatt respektera Löws val att peta Hummels, men så som läget är just nu tycker jag att det är tjänstefel att agera på detta sätt.

Publicerad 2019-11-08 kl 16:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto