Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mourinho knackar på(?)

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Förra helgen fick vi se ett svagt Bayern München förlora med hela 5-1 borta mot Eintracht Frankfurt, en match som betydde adjö för tränaren Niko Kovac.

”Förvandlingen” 

Nu har den tidigare assisterande tränaren Hansi Flick tillfälligt fått ta över Bayern München. Flick startade med en stabil 2-0 seger i veckans Champions League-match mot Olympiakos och han avslutade sin första arbetsvecka som huvudtränare med en 4-0 seger mot Dortmund. 

Bayern München bjöd på en fin show med Robert Lewandowski i huvudrollen när de bokstavligen rullade ut Dortmund på Allianz Arena. Den polska anfallsstjärnan slog till med två nya mål och har nu gjort 23(!) mål på 18 tävlingsmatcher denna säsong – världens bästa anfallare! 

Annons

Det är många man kan hylla i FCB-lägret efter matchen mot Dortmund. Joshua Kimmichs nyckelroll i mittfältet, Kinglsey Comans uppvisning på vänsterkanten, Alphonso Davies kliv framåt som vänsterback eller Thomas Müllers direktiv på planen. Jag är inte förvånad över denna ”förvandling”. Kvalité och potential har hela tiden funnits i FCB, problemet har framförallt varit att de inte har haft några tydliga direktiv från tränarbänken, men det har dem fått nu från Flick. 

Annons

Pole position Flick

Tränarfrågan har varit på tapeten denna vecka för Bayern Münchens del. Fransmannen Wenger står som kandidat för att ta över som interimtränare fram till sommaren för att sedan ge stafettpinnen till Erik ten Hag. 

Personligen tror jag att Hansi Flick har bäst kort när det kommer till att få träna Bayern München fram till sommaren, speciellt med tanke på hur laget har presterat i dessa två matcher och vilken relation han har med spelarna. 

Annons

En tränare som däremot kommer att få leta efter ett nytt jobb snart är med största sannolikhet Dortmunds nuvarande tränare Lucien Favre.

Tschüss Favre?

Till skillnad från Bayern München var Dortmund riktigt svaga i helgen. Fanns knappt någon passion eller spelarglädje, det kändes nästan som att de inte ville spela. Frågan är då om den så hårt kritiserade Favre har gjort sitt i BVB? Det har länge spekulerats kring att Jose Mourinho ska ta över Dortmund, framförallt då han är bra vän med Dortmunds president Hans-Joachim Watzke. 

De flesta tänker nog – ”Mourinho i Dortmund? Det fungerar väl inte! Han spelar ”fel” typ av fotboll.” Jag kan förstå de tankarna, men jag tror att Mourinho skulle passa i Dortmund. Klubben har spelarmaterialet för att spela en mer ”cynisk”-fotboll. Tänk tillbaka till hur Mourinho spelade med Chelsea första vändan. Kompakt försvarsspel och sedan ett direkt kontringsstarkt anfallsspel. Just så skulle han kunna spela i Dortmund. Dessutom har Mourinho tränat i samtliga toppligor förutom Bundesliga och han tenderar att gilla ”underdogen”. 

Annons

Det återstår att se hur Dortmunds styrelse väljer att göra, men oavsett vad så är Favre inne på sin sista vers i BVB.

Publicerad 2019-11-10 10:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto