POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4d

Mourinho knackar på(?)

Twitter: @Keven_Bader

Förra helgen fick vi se ett svagt Bayern München förlora med hela 5-1 borta mot Eintracht Frankfurt, en match som betydde adjö för tränaren Niko Kovac.

”Förvandlingen” 

Nu har den tidigare assisterande tränaren Hansi Flick tillfälligt fått ta över Bayern München. Flick startade med en stabil 2-0 seger i veckans Champions League-match mot Olympiakos och han avslutade sin första arbetsvecka som huvudtränare med en 4-0 seger mot Dortmund. 

Bayern München bjöd på en fin show med Robert Lewandowski i huvudrollen när de bokstavligen rullade ut Dortmund på Allianz Arena. Den polska anfallsstjärnan slog till med två nya mål och har nu gjort 23(!) mål på 18 tävlingsmatcher denna säsong – världens bästa anfallare! 

Det är många man kan hylla i FCB-lägret efter matchen mot Dortmund. Joshua Kimmichs nyckelroll i mittfältet, Kinglsey Comans uppvisning på vänsterkanten, Alphonso Davies kliv framåt som vänsterback eller Thomas Müllers direktiv på planen. Jag är inte förvånad över denna ”förvandling”. Kvalité och potential har hela tiden funnits i FCB, problemet har framförallt varit att de inte har haft några tydliga direktiv från tränarbänken, men det har dem fått nu från Flick. 

Pole position Flick

Tränarfrågan har varit på tapeten denna vecka för Bayern Münchens del. Fransmannen Wenger står som kandidat för att ta över som interimtränare fram till sommaren för att sedan ge stafettpinnen till Erik ten Hag. 

Personligen tror jag att Hansi Flick har bäst kort när det kommer till att få träna Bayern München fram till sommaren, speciellt med tanke på hur laget har presterat i dessa två matcher och vilken relation han har med spelarna. 

En tränare som däremot kommer att få leta efter ett nytt jobb snart är med största sannolikhet Dortmunds nuvarande tränare Lucien Favre.

Tschüss Favre?

Till skillnad från Bayern München var Dortmund riktigt svaga i helgen. Fanns knappt någon passion eller spelarglädje, det kändes nästan som att de inte ville spela. Frågan är då om den så hårt kritiserade Favre har gjort sitt i BVB? Det har länge spekulerats kring att Jose Mourinho ska ta över Dortmund, framförallt då han är bra vän med Dortmunds president Hans-Joachim Watzke. 

De flesta tänker nog – ”Mourinho i Dortmund? Det fungerar väl inte! Han spelar ”fel” typ av fotboll.” Jag kan förstå de tankarna, men jag tror att Mourinho skulle passa i Dortmund. Klubben har spelarmaterialet för att spela en mer ”cynisk”-fotboll. Tänk tillbaka till hur Mourinho spelade med Chelsea första vändan. Kompakt försvarsspel och sedan ett direkt kontringsstarkt anfallsspel. Just så skulle han kunna spela i Dortmund. Dessutom har Mourinho tränat i samtliga toppligor förutom Bundesliga och han tenderar att gilla ”underdogen”. 

Det återstår att se hur Dortmunds styrelse väljer att göra, men oavsett vad så är Favre inne på sin sista vers i BVB.

Publicerad 2019-11-10 kl 10:38

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå